Özel harekattan ''gerilla'' taktiği

  Şemdinli ve kırsalında terör örgütünün başarısız bayrak dikme girişimi sonra bölgede başlatılan hava destekli operasyona polis ve jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra 2 bin Mehmetçik katılıyor. Güneyinde İran, kuzeyinde Irak ile komşu olan Şemdinl

Özel harekattan ''gerilla'' taktiği

 

 Şemdinli ve kırsalında terör örgütünün başarısız bayrak dikme girişimi sonra bölgede başlatılan hava destekli operasyona polis ve jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra 2 bin Mehmetçik katılıyor.

 

Güneyinde İran, kuzeyinde Irak ile komşu olan Şemdinli kırsalındaki operasyonda dağ köylerinde ve mezralarda yaşayan vatandaşların zarar görmemesi için her türlü tedbir alındı. Terörle mücadelede 'gerilla taktiği' ile hareket eden polis ve jandarma özel harekat timleri bölgede uzun soluklu kalacak. Operasyonun tamamlanmasının ardından da stratejik noktalardan çekilmeyecek olan özel harekat timleri, terör örgütünün hakim dağ ve tepelere PKK bayrağı dikme provokasyonlarını da önleyecek. 23 Temmuz'dan itibaren yeni stratejisini uygulamaya koyan terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda daha önceden istihbarat birimlerince tespit edilen noktalar çembere alındı. Irak ve İran'dan da olası sızmalara karşı sınır birlikleri takviye edilirken, sınırlar HERON'larla 24 saat gözetim altında tutuluyor.

 

TERÖRE KARŞI ARAZİDE KALACAKLAR

 

Terör örgütünün son zamanlarda özellikle Hakkari'nin Şemdinli İlçesini hedef alan saldırılarına ve bayrak dikme provakasyonu gibi eylemlerine karşı bölgede sürekli kalacak ve harekat halinde olacak olan özel harekat timleri görev yapmaya başladı. Terör örgütünün korkulu rüyası olan olan polis ve jandarma özel harekat timleri, Şemdinli-Irak-İran sınırları arasında kalan tüm bölgeyi kontrol edecek. Haftalarca dağda kalacak olan timler sürekli hareket halinde terörle mücadele yürütecek. Özel harekat timleri 34. Hudut Jandarma Tugay Komutanlığı, 3. Taktik Dağ Komando Taburu, Derecik Jandarma Taburu, Tütünlü ve Tekeli taburlarına yerleştirildi.

 

KIŞ GELMEDEN BÜYÜK OPERASYON

 

23 Temmuz'da yol kesme eylemi ile yeniden artan terör saldırılarına karşı bölgeye asker sevkıyatı da sürerken, istihbarat raporlarına göre halen bölgede yaklaşık olarak 750 kişilik bir terörist grubunun bulunduğu ortaya çıktı. Yeni stratejisini uygulamaya koyduğu günden bu yana (Yaklaşık 2 ay) 400'den fazla mensubunu kaybeden PKK'da dağ kadrosunda büyük kırılmaların yaşandığı istihbarat raporlarına yansıdı. İstihbarat birimlerinin örgüt yöneticilerinin kışa girmeden önce hafızalardan kolay kolay silinemeyecek eylem yapmalarını istemesi raporu üzerine harekete geçen güvenlik güçlerinin son operasyonu başlattığı kaydedildi.

 

Bütün 'göz'ler sınırda

 

Teröristleri bölgeden atmaya kararlı olan polis ve asker, İran-Irak sınırını insansız hava araçları ile 24 saat gözlüyor. Güvenlik güçleri, operasyonlar sırasında bölge halkının zarar görmemesi için de her türlü tedbiri aldı.

 

Kimlik kontrolü bitti yeni taktik 'BAYRAK'

 

Terör örgütü PKK, bölge halkı ile devleti karşı karşıya getirmek için birçok olay gerçekleştirdi. 23 Temmuz'da pusuya yatan teröristler vatandaşları kimlik kontrolü adı altında bekletmiş ve güvenlik güçlerinin müdahalesini beklemiş, ancak güvenlik birimlerinin sağduyulu yaklaşımı büyük bir faciayı önlemişti. Provokasyonları tutmayan örgüt şimdi de bayrak asma eylemlerine ağırlık verdi. Teröristler, 23 Temmuz'da çatışmada kullanacağı ağır makineli silahları (Doçka) yerleşim yerlerine kurmuş ve yapılan operasyonla Şemdinli'ye yönelik tehdit bertaraf edilmişti. Terör örgütünün, kanlı saldırılara destek vermeyen Şemdinli halkını sözde 'cezalandırmak' istediği için bu ilçeyi özellikle hedef aldığı da gelen bilgiler arasında.

 

HALKLA İLİŞKİLER BDP'DEN

 

Terör örgütünün 23 Temmuz'da hayata geçirdiği yeni stratejisinin yüzlerce mensubunun hayatına mal olması PKK'ya en büyük darbeyi vurdu. Örgüt, bir taraftan alt kadrosunu elinde tutmak için örgüt içi infazlar da dahil olmak üzere mensuplarına büyük bir baskı kurarken, bir taraftan da bölgede kaybettiği prestijini yeniden sağlamak için BDP'yi kullandığı belirtildi. Kandil'in talimatıyla örgüte prestij kazandıracak eylemler yapmaları talimatı verilirken, BDP'nin de bu dönem aktif rol alması istendiği dile getirildi. Şemdinli kırsalında teröristlerle kucaklaşan 9 BDP'li milletvekilinin bunu örgüte prestij kazandırmak için yaptıkları belirtildi. Yine BDP Eşbaşkanı Selahhattin Demirtaş'ın "400 km karelik alanın kontrolünün PKK tarafından yapıldığı" iddiasının da PKK'nın büyük bir darbe alan imajını düzeltme gayreti olduğu vurgulandı.

.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler