Özel harekat taburuna saldırı girişimi

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine PKK’lı grup ormanlık alana kaçtı. Tunceli Merkeze bağlı Geyiksuyu Jandarma Özel Harekat Taburu ile karakoluna bu akşam 17.30 sularında PKK’lı bir grup tarafından üç ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırı

Özel harekat taburuna saldırı girişimi

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine PKK’lı grup ormanlık alana kaçtı. Tunceli Merkeze bağlı Geyiksuyu Jandarma Özel Harekat Taburu ile karakoluna bu akşam 17.30 sularında PKK’lı bir grup tarafından üç ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırı girişiminde bulunuldu. Tabur ve karakolda bulunan askerlerin anında karşılık vermesi üzerine yaklaşık 20 dakika süren çatışma yaşandı. Gelen ilk bilgilere göre, çatışmada, güvenlik güçlerinden ölen ya da yaralanan olmazken, saldırıyı düzenleyen PKK mensupları da ormanlık alana doğru kaçarak izlerini kaybettirdi.

Tunceli Valiliği’nden saldırı açıklaması

Tunceli Valiliği, jandarma komanda tabur komutanlığına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “13 Ekim 2014 günü saat 17.00 sıralarında İlimiz Merkez Geyiksuyu Köyünde konuşlu Tunceli Jandarma Komando Tabur Komutanlığı hizmet binasına BTÖ mensuplarınca uzak mesafeden silahlı saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizin anında karşılık verdiği saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem