Özal'ın ölüm raporu tamam

Turgut Özal’ın naaşı ile ilgili raporu tamamlayan Adli Tıp Kurumu, ölümünün zehirden kaynaklanmadığı kanaatine oybirliği ile vardı. Rapor bugün savcılığa gönderilecekAylardır gündemi meşgul eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın otopsisiyle ilgili rapor net

Özal'ın ölüm raporu tamam


Turgut Özal’ın naaşı ile ilgili raporu tamamlayan Adli Tıp Kurumu, ölümünün zehirden kaynaklanmadığı kanaatine oybirliği ile vardı. Rapor bugün savcılığa gönderilecek

Aylardır gündemi meşgul eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın otopsisiyle ilgili rapor netleşti. Adli Tıp Kurumu uzmanları, her ne kadar Özal’ın 19 yıl sonra incelenen cesedinde değişik türde ve az miktarlarda zehire rastlanmış olsa da, ölümünün bunlardan kaynaklandığı kanaatine ulaşamadı. Kurul üyeleri arasında uzun süren tartışmaların ardından oybirliğiyle oluşturulan raporda, “Naaştan alınan örneklerin incelenmesi sonucunda, zehir bulgularına rastlanmış olunsa da ölümün bu maddelerin neticesinde meydana geldiği konusunda kesin bir görüş ve kanaate varılamamıştır” denildi. Bugün soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi beklenen raporun sonuç bölümünde, “Özal’ın ölümünün zehirden kaynaklanan bir ölüm olmadığı kanaati oluştu” ifadesinin yer alacağı öğrenildi. Bu arada, Habertürk muhabiri Hilal Öztürk’ün ulaştığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, raporla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, her hangi bir açıklama yapmadı. İnce, 2 Kasım 2012 tarihinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir takım bulgulara ulaştık, ancak iddia edilen o maddeyi (striknin kreatin) biz bulmadık” demişti.

‘DOZAJLARI DEĞİŞTİRECEKLER’

AHMET Özal’ın 9 Aralık 2012 tarihinde Taraf Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Babamın naaşından çıkan zehirlerin dozajlarını değiştirecekler. Olayı sulandırmaya çalışıyorlar. Hatta Başbakan’ın, ‘Bu Türkiye’ye zarar verir’ denerek ikna edilmeye çalışılacağını düşünüyorum. Özetle, devletin kendini koruma refleksi çalışmaya başladı. Babamın ölümüyle ilgili hazırlanan Devlet Denetleme Kurulu raporunun sadece yüzde 30’u kamuoyuna yansıtıldı. Geri kalan yüzde 70’i konusunda kimsenin bir fikri yok. Geri kalan kısmı neden paylaşmıyorlar?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler