Özal ile ilgili önemli gelişme

Adli Tıp Kurumu’nun 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’la ilgili hazırladığı ve kafaları karıştıran otopsi raporu yabancı uzmanlara inceletiliyor.Özal’ın oğlu Ahmet Özal, savcıdan kopyasını aldığı 382 sayfalık raporu bu amaçla  yurtdışına gönderme kararı

Özal ile ilgili önemli gelişme

Adli Tıp Kurumu’nun 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’la ilgili hazırladığı ve kafaları karıştıran otopsi raporu yabancı uzmanlara inceletiliyor.

Özal’ın oğlu Ahmet Özal, savcıdan kopyasını aldığı 382 sayfalık raporu bu amaçla  yurtdışına gönderme kararı aldı. İnceleme sonucu, soruşturma savcısına teslim edilecek.

Özal ailesinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın otopsi raporuyla ilgili mücadelesi devam ediyor. ‘Zehir var zehirlenme yok’ şeklindeki rapora büyük tepki gösteren merhum Cumhurbaşkanı’nın oğlu Ahmet Özal, geçtiğimiz cuma günü soruşturmayı yürüten Savcı Kemal Çetin’i ziyaret etti.
 
Ziyaretin tanışma amaçlı olduğunu ve sohbet ettiklerini söyleyen Ahmet Özal’ın, Savcı Çetin’den babasının Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan 382 sayfalık otopsi raporunun bir örneğini aldığı öğrenildi.
 
Adli Tıp Kurumu, kafalardaki soru işaretlerini artıran raporunu hazırlandıktan sonra, Özal ile ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etmişti. Zaman'ın haberine göre; raporun bir örneğini alan Ahmet Özal, hummalı bir çalışma içine girdi. Edinilen bilgiye göre, otopsi raporu İngilizceye çevirtilecek.
 
Tercüme ettirilecek otopsi raporunun, incelenmesi için yakın zamanda başta Turgut Özal’ın Amerika’da tanıdığı doktorlar olmak üzere 3 ülkeye gönderileceği öğrenildi.
 
Buradaki Adli Tıp uzmanlarına bizzat inceletilecek olan raporla ilgili gelecek olan görüşler, Turgut Özal ile ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edilecek.
 
Ahmet Özal’ın savcılıktan teslim alır almaz İstanbul ve Ankara’da da raporu adli tıp uzmanlarına incelettiği gelen bilgiler arasında. Özal ailesine yakın isimlerden alınan bilgiye göre, Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı otopsi raporunun peşinin bırakılmayacağı ve Türkiye’deki soruşturmanın dava aşamasına gelmemesi durumunda, ‘Zehir var zehirlenme yok’ şeklinde kanaat belirtilen rapor sonucu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götürülecek.
 
Bu arada kamuoyu savcılığın soruşturma sonucunu merakla beklerken, konuya ilişkin Ahmet Özal’ın elinde yeni belgeler olduğu ve bu belgelerin soruşturmayı yürüten Savcı Kemal Çetin’e teslim edileceği belirtiliyor.
 
Turgut Özal’ın ailede bulunan saç telleri ise henüz savcılığa teslim edilmedi. Ahmet Özal, Savcı Kemal Çetin’e yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Savcılık benden saç örneğini resmi olarak isteyecek, ben ondan sonra getireceğim.” demişti.
 
Mezarı açılarak otopsisi yapılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Adli Tıp raporu 13 Aralık 2012’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. Tartışmalı raporda ‘zehir var, zehirlenme kanaati yok’ ifadeleriyle birlikte ölüm nedeninin ‘kalp krizi’ de olmadığının belirtilmesi merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü üzerindeki şüpheleri ortadan kaldırmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler