Özal davasına 15 klasör ek belge

 Cumhuriyet Savcısı Çetin, ‘Cumhurbaşkanı’na suikast’ iddiasıyla hazırladığı iddianameye dayanak olarak 15 klasör belgeyi daha mahkemeye sundu. Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin ilk soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi mahkemeye suna

Özal davasına 15 klasör ek belge

 

Cumhuriyet Savcısı Çetin, ‘Cumhurbaşkanı’na suikast’ iddiasıyla hazırladığı iddianameye dayanak olarak 15 klasör belgeyi daha mahkemeye sundu.
 
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin ilk soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi mahkemeye sunan Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, iddialarına dayanak olarak 15 klasör belge gönderdi.
 
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan yaklaşık 6 bin sayfa belgede; DDK raporu, sanık ve gizli tanık ifadeleri, suikasta işaret eden deliller ve Adli Tıp’ın otopsi raporuyla birlikte çok sayıda evrak yer aldı. Mahkemenin, iddianameyi değerlendirmesi için bir hafta daha süresi bulunuyor.
 
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Kemal Çetin, Ergenekon sanığı Levent Ersöz hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na suikast’ iddiasıyla hazırladığı iddianameye dayanak olarak 15 klasör belgeyi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Belgelerde, DDK raporu başta olmak üzere çok sayıda tanık ifadesi ve gün yüzüne çıkmamış ‘gizli’ belgelerin yer aldığı öğrenildi. Savcılık, geçtiğimiz günlerde, 17 Nisan 1993’te hayatını kaybeden Özal’ın ölümüne ilişkin ‘organize cinayet’ değerlendirmesinin yer aldığı iddianameyi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunmuştu.
 
İddianamede olayın Ergenekon terör örgütüne bağlı TUSHAD organizasyonu olduğu belirtilerek, Özal’ın ölümündeki ihmallerin ‘organize cinayete’ işaret ettiği ifade edilmişti. Adli Tıp 1. İhtisas Dairesi’nin raporunda Özal’ın ölümünden hemen sonra otopsi yapılmadığı için ölüm nedeninin tespit edilemediğine dikkat çeken Savcılık, ‘Özal zehirlendi’ iddialarına karşılık “Zehirlerin belli bir süre sonunda toprağa karıştığı göz önünde bulundurulduğunda otopside zehir bulunamamış olması, zehirlenme olmadığını göstermez.” tespitini yapmıştı.
 
İddianamede, “Merhum Cumhurbaşkanı’nın rahatsızlanarak vefat etmesi sürecindeki olaylar ve temel konularda ifadeler arasındaki çelişkiler gözetildiğinde merhum Cumhurbaşkanı’nın organize bir şekilde işlenen cinayete kurban gittiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır.” denilmişti. Emekli Tuğgeneral Ersöz hakkında, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezası istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler