Öz ve Kara ile ilgili kırmızı bülten- Difüzyon mesajı Nedir?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yolladı.   Difüzyon mesajı Nedir?   “Kırmızı Bülten”, bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü,

Öz ve Kara ile ilgili kırmızı bülten- Difüzyon mesajı Nedir?
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yolladı.
 
Difüzyon mesajı Nedir?
 
“Kırmızı Bülten”, bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi amacıyla görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği’nce çıkartılan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken tedbirler ile mevcutsa fotoğraf ve parmak izi fişlerini içeren bir bültendir.
 
“Difüzyon Mesajı” ise kırmızı bülten çıkartılması zaman aldığından, bu aşamada herhangi bir gecikmeye yer verilmemesi amacıyla, kaçak şahısların yakalanması için, kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde, ilgili ülke interpolü tarafından diğer ülke interpollerine çekilen dağıtımlı teleks yazılarıdır.
 
Uygulamada, kırmızı bülten veya difüzyon mesajına istinaden aranan şahsın ülkesinde bulunduğunu tespit eden devlet, gerekli gördüğü takdirde şahsın geçici olarak tutuklanmasını sağladıktan sonra, arayan devleti durumdan haberdar ederek geri verme talepnamesinin iletilmesini istemekte; bunun üzerine, arayan devlet tarafından şahsın bulunduğu devlete geri verme talepnamesi gönderilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem