Otobüs biletleri tükendi

Otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için ek seferler düzenleme kararı aldı.Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, yoğun talep nedeniyle bayrama sayı günler kala otobüs biletlerinin tükendiğini söyledi.Kurban Bayramı'nı

Otobüs biletleri tükendi

Otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için ek seferler düzenleme kararı aldı.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, yoğun talep nedeniyle bayrama sayı günler kala otobüs biletlerinin tükendiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nın, resmi açıklama yapılmamasına rağmen 9 gün olacağı umudunun yüksek olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bayram 15 Ekim Salı günü başlıyor. Bayramın bitişi hafta sonuna denk geliyor. Böyle olunca arada kalan arife gününü, yani 14 Ekim Pazartesi gününü de vatandaşlar izne dahil edip, bayram için ziyaret planlarını yaptı. Hükümet de sanırım pazartesi gününü bayrama dahil edip tatilin 9 gün olacağını duyuracaktır. Hal böyle olunca, vatandaşın yoğun bir talebi oldu. Arife gününe kadar rezervasyonlar dolu, dönüşlerde de 18 ile 20 Ekim yoğun. Vatandaşlarımız ellerini çabuk tutarlarsa ek seferlerden yararlanabilirler."

Seferlere D2 takviyesi

Erdoğan, bayram günlerindeki yoğunluklarda vatandaşların mağdur olmaması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın önceki yıllarda uyguladığı D2 belgeli otobüslerden yararlanma uygulamasının Kurban Bayramı'nda da yapılacağını ifade ederek, "D2 belgeli araçlardan Kurban Bayramı'nda da istifade edilmesi konusundaki genelge çıktı. 341 otobüs şirketi 8 bin 500 otobüsle hizmet ediyoruz, 1500'e yakın turizm gurbunda çalışan D2 otobüsünün de katılımıyla 10 bin otobüs vatandaşımıza hizmet edecek. Bayram yoğunluğu nedeniyle biletlerin büyük kısmı tükendi, ek seferler açılıyor" diye konuştu.

Bilet fiyatlarına zamlı tarife uygulanacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bilet fiyatlarında değişiklik yok, geçen sene fiyatlarıyla aynı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler