Otobanda kamp kurdular !

Ülkenin çeşitli bölgelerinden Edirne'ye ulaşan binlerce Suriyeli sığınmacı, kent merkezindeki otoban gişelerine yakın bir bölgede kamp kurdu. Binlerce Suriyeli sığınmacıya Edirne Valiliği ve Belediyesi su ve gıda yardımında bulundu. Suriyeli sığınmacıları

Otobanda kamp kurdular !

Ülkenin çeşitli bölgelerinden Edirne'ye ulaşan binlerce Suriyeli sığınmacı, kent merkezindeki otoban gişelerine yakın bir bölgede kamp kurdu. Binlerce Suriyeli sığınmacıya Edirne Valiliği ve Belediyesi su ve gıda yardımında bulundu. Suriyeli sığınmacıların Almanya hayali ile umutlu bekleyişleri sürüyor.

Edirne'ye ulaşan binlerce Suriyeli sığınmacı, otoban gişelerine yakın bir bölgede kamp kurdu. Gün boyu devam eden sığınmacı akınının ardından 4 bin 500 civarında Suriyeli ikna edilerek geri gönderildi. Ancak bazıları ise geri dönmeyi kabul etmedi. İl sınırında araçlardan inerek yürümeye başlayan Suriyeliler, yaklaşık 20 kilometrelik yolu yürüyerek TEM otoyolu Edirne gişelerine kadar ulaşmayı başardı. Daha önce gişelerin bulunduğu bölgeye ulaşan sığınmacılarla birleşen Suriyelilerin sayısı 800'e ulaştı. Geçişlerine izin verilmeyen Suriyeliler, TEM otoyolunun kenarında çadırlarını açarak kamp kurdu. Edirne İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise şehrin girişinde sıkı güvenlik önlemi aldı.

SURİYELİ SIĞINMACILARA SU VE GIDA YARDIMI

Onlarca kilometrelik yolu yürüyerek TEM otoyolu Edirne gişeleri yakınlarına ulaşan Suriyeliler yorgunluktan bitkin düştü. Kendilerini ağaçların gölgesine atan sığınmacılar uzun süre kendisine gelemedi. Bir süre dinlenen Suriyelilere, Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Edirne Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından su ve yiyecek dağıtıldı. Dağıtım sırasında zaman zaman izdiham yaşandı.

Onlarca kilometrelik yolu bebekleri ve üzerindeki yüklerle kateden Suriyelilerden iki kadın sıcak ve yorgunluğa daha fazla dayanamayarak fenalaştı. Kadınlara TEM'de hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. İlk müdahalesi yolda yapılan sığınmacılar, ambulansla Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Suriyeli sığınmacıların bekleyişi sürüyor.

Otobanda kamp kurdular !

Otobanda kamp kurdular !

Otobanda kamp kurdular !

Otobanda kamp kurdular !

Otobanda kamp kurdular !

Otobanda kamp kurdular !

Otobanda kamp kurdular !

Otobanda kamp kurdular !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler