Otizmli gençten Bakan Bozkır’a anlamlı hediye

Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği "Otizm Farkındalık Günü" etkinliğinde AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'a 25 yaşındaki otizmli Barbaros Yıldırım, göğsünde sakladığı Türk bayrağını hediye etti.

Otizmli gençten Bakan Bozkır’a anlamlı hediye

Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği "Otizm Farkındalık Günü" etkinliğinde AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'a 25 yaşındaki otizmli Barbaros Yıldırım, göğsünde sakladığı Türk bayrağını hediye etti. Bakan Bozkır bayrağı öpüp alnına koyarken, otizmli genç ise programa katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Eyüp Belediyesi tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Eyüp Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır katıldı. Programda Bakan Bozkır'a Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede görevi alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Diriliş dizisinin oyuncusu Nurettin Sönmez ile birlikte otizmliler ve aileleri eşlik etti. Çeşitli etkinliklerden oluşan programda sahnede gösteri yapan otizmli çocukların dans gösterileri katılımcılardan büyük beğeni topladı. Programın sonunda ise otizmlilerin, sahneye çıkan protokol üyelerinin ellerini çeşitli renkle boyayarak resim yapmasını istemeleri renkli görüntüler oluşturdu.

OTİZMLİ GENÇTEN BAKAN BOZKIR'A ANLAMLI HEDİYE

Otizmli olanlar üzerinde farkındalık oluşturmak için düzenlenen programın açılışını 25 yaşındaki otizmli Barbaros Yıldırım'ın okuttuğu İstiklal Marşı ile yapıldı. İstiklal Marşı'nın bitimiyle birlikte göğsüne sakladığı Türk bayrağını çıkartan otizmli Yıldırım, bayrağı Bakan Bozkır'a hediye etti. Otizmli gencin elinden bayrağı alarak teşekkür eden Bakan Bozkır, bayrağı öpüp alnına koyduktan sonra katlayıp yanına aldı. Otizmli gencin anlamlı hediyesi programa katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

"MİLLET İÇİN MİLLETLE ENGELİLER İÇİN ENGELLİLERLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ"

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Sosyal hayatta fırsat eşitliği ilkesine dayanarak, bütün vatandaşlarımız gibi otizmli çocuklarımızın da yer almasını gerçekten yürekten istiyoruz. Engellilerimiz yardım istemiyor, onlar toplumun bir parçası olmak istiyor. Hak, Adalet ve fırsat eşitliği temelli bir bakış açısı istiyorlar. Bizlerde bu anlayışa uygun olarak, millet için milletle, engelliler için engellilerle hareket ediyoruz. Sağlık, eğitim, istihdam ve ulaşılabilirlik konularında engellilere pozitif ayrımcılık sağlaması için çalışıyoruz. Yapılanlar engellilere yönelik bir lütuf bir imtiyaz değildir. Tam aksine onların en tabi hakkıdır" dedi.

"ENGELLİLERLE İLGİLİ ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Engellilerin toplum içerisinde daha çok fark edilmesinin gerektiğini yaptığı konuşmada dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, "Fark etmediğimiz kardeşlerimizin de farkında olmamız lazım. Biz Eyüp Belediyesi olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Bugün yaptığımız projeler kapsamında 13 branşta engelli kardeşimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Gerçekten birçok insanın fark etmediği boşlukları doldurmaya çalışıyoruz. Bu anlamda her zaman hükümetimizi, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı aklımızda hissettik. Bizlerde onların açtıkları yoldan sizlerle beraber yürümeye çalışıyoruz. Bu etkinliklerimiz daha kaliteli ve daha çok sayıda ki kardeşlerimize ulaşarak devam edecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem