ÖSYM'de şimdi de güvenlik zaafı

ÖSYM'nin personel alımıyla ilgili linkine tıklandığında TC kimlik numarası bilinen bir kişinin tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Bilgileri görülebilen isimler arasında Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor.Milyonlarca kişinin anne, baba

ÖSYM'de şimdi de güvenlik zaafı

ÖSYM'nin personel alımıyla ilgili linkine tıklandığında TC kimlik numarası bilinen bir kişinin tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Bilgileri görülebilen isimler arasında Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor.

Milyonlarca kişinin anne, baba adından ev ve iş yeri adresine, kişisel numaralarından eğitim durumuna kadar kişisel bilgilerini 'tek bir numarayla' öğrenmek mümkün oluyor. ÖSYM'nin https://personelalim.osym.gov.tr/ linkini tıklayarak, T.C kimlik numarasını bildiğiniz bir kişinin tüm verilerine ulaşmanız mümkün oluyor.
 
Sözde ÖSYM'nin personel alımı için kullandığı bu adrese T.C kimlik numarasının girilmesi ve başvuru yapılan bölüm kutusundan herhangi birini rastgele işaretlediğinizde, ÖSYM'ye daha önce üniversite, master, doktora ya da KPSS gibi herhangi bir sınavına başvurmuşsanız bilgileriniz, fotoğrafınızla birlikte karşınıza çıkıyor.
 
Yani sadece ÖSYM'de çalışmak için başvuranlar değil, kaydı olan milyonlarca kişinin anne baba adı, mezun olduğu okullar, KPSS puanı, askerlik durumu, medeni hali, ev ve iş yeri adresi, telefon numaraları ile e-posta adreslerini görmek mümkün oluyor.
 
ATATÜRK VE ERDOĞAN BİLE VAR
 
ÖSYM’nin internet sitesindeki bu güvenlik açığı sadece son yıllarda KPSS, ALES ya da üniversite sınavlarına girenleri etkilemiyor. TC kimlik numarasını girince özel bilgileri açığa çıkanlar arasında devlet büyükleri bile var. O kadar ki Mustafa Kemal Atatürk’ün ya da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bile TC kimlik numaralarını sisteme girerek kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler