OSTİM'de bu sefer yangın şoku!

Ankara'daki OSTİM sanayi bölgesinde ikinci bir patlama ile birlikte büyük bir yangın çıktı.

OSTİM'de bu sefer yangın şoku!

Başkent Ankara'da, bugünkü ikinci patlama akşam saat 19.30 sularında meydana geldi.
Patlama, OSTİM Sanayi Bölgesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin de hala kayıp olduğu patlamaya yakın bir bölgede yaşandı: Henüz net olmamakla birlikte bir aracın LPG'si patladı, çıkan yangın yasal olmayan tiner ve boya atölyesine sıçradı, oradaki patlama ve sonrasında çıkan yangın da yan blogları etkiledi.

Şu ana kadar 8 kişinin cesedine ulaşılırken, 7 kişi yaralandı, enkaz altında kalan 10 ila 12 kişiye de ulaşmaya çalışılıyor.

Ankara OSTİM ikinci bir patlamanın şokunu yaşıyor.

Patlamanın nasıl olduğuna ilişkin en net bilgi, olay yerinden NTV yayınına bağlanan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'den geldi:

"Bir araç patlıyor ve çıkan yangın içeride çalışanların olduğu tiner atölyesine sirayet ediyor. Oradan yandaki bloğa oradan da yandaki bloğa... Şu anda 3'er katlı 5 blogdan dumanlar yükseliyor. Gördüğüm kadarıyla 16-17 araba paramparça, yerde bir ceset var ve 3 ölü daha var; 4 tane cenazemiz var. (Ölü sayısı 8 oldu) Yaralı sayısı net değil ama şu anda içeride de 15 kişi bulunduğu haberleri geliyor. Yangının çevreye sıçrama durumu yok, itfaiye tedbir almış durumda."

VALİ YÜKSEL KONUŞTU
İlk açıklamasında 1 ölü, 8 yaralı olduğunu belirten Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de ilerleyen dakikalarda daha net bilgiler verdi:

"Torna atölyesi olarak ruhsat aldığı anlaşılan işletme içinde tiner ve boya imalatı gerçekleştiriliyor. 19.30 sularında tiner kazanlarındaki patlama sonucunda bir ölümüz var. Ancak içeride 3 kişinin daha öldüğü yönünde bilgi geliyor. 1'i ağır 14 yaralı hastanelere sevk edilirken, 15 kişi hala içeride. Bunun nedeni ise, koku ve kimyasallar nedeniyle şu an içeriye girilememesi.

Doktorlar telefon yoluyla içerideki arkadaşlarla irtibat halinde. Tüm imkanlar seferber edildi ve gelişmeleri takip edeceğiz. Karşımızda çok ciddi bir olay var ve ekipler yangının söndürülmesinin ardından cihazlarıyla içeriye girecekler.

Bölgede 5 bine yakın işletme var burası örnek bölgelerden biri. Torna ruhsatı - tiner imalatı konusu şu an tartışılacak bir şey değil. Önce insanların can güvenliğini sağlayalım, sonra hiçbir şeyi yapanların yanına kar bırakmayız."

Sağlık görevlileri ile itfaiye ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

"BODRUM KATI TAMAMEN YANMIŞ"
Patlama sonrası binada mahsur kalan ve sayılarının 10 ile 12 arasında olduğu tahmin edilen kişilerin bodrum katında olduğu iddiaları vardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte basına açıklamalarda bulunan bir itfaiye yetkilisi şöyle konuştu: "Bodrum katı tamamen yanmış, birisi varsa kurtulması çok zor. Orası enkaz altında kalmış; deprem olmuş gibi..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler