Osmanlı yadigari cami ortada kaldı

Denizli'de Osmanlı yadigarı 143 yıllık cami, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tuttu. Mülkiyeti kendilerine ait olmadığı gerekçesiyle, camiye hiçbir kurumun sahip çıkmadığı iddia ediliyor.Çatısı delinmiş, kerpiç duvarları yıkılmış, kapısı ve camları kırık tari

Osmanlı yadigari cami ortada kaldı

Denizli'de Osmanlı yadigarı 143 yıllık cami, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tuttu. Mülkiyeti kendilerine ait olmadığı gerekçesiyle, camiye hiçbir kurumun sahip çıkmadığı iddia ediliyor.

Çatısı delinmiş, kerpiç duvarları yıkılmış, kapısı ve camları kırık tarihî cami bürokrasi kurbanı oldu.

Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Bayat köyündeki tarihi caminin içiyle dışının görünüşü arasında çok büyük farklılıklar bulunuyor. Minaresi olmayan, sade görünümlü yapının beden duvarları kerpiçle inşa edilmiş.

Yıkılmak üzere olan cami içindeki süslemeler, adeta bir hüsn-ü hat müzesini andırıyor. Ancak çatının akması sebebiyle hat sanatının güzel örnekleri ve süslemeleri zarar görüyor.

İmamın namaz kıldırdığı mihrap ise kazılmış durumda. Caminin ön tarafında bulunan ve bir zamanlar mescit olarak kullanılan bölümse tamamen yıkılmış.

Köylüler, camiyle ilgilenmediğini söylüyor. Yetkililer ise, "Caminin mülkiyeti bize ait değil." diye birbirini suçluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem