Osmaniye 224. şehidini toprağa verdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanan ve sevk edildiği hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybeden polis memuru Mücahid Soydemir, Osm

Osmaniye 224. şehidini toprağa verdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanan ve sevk edildiği hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybeden polis memuru Mücahid Soydemir, Osmaniye'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

Şehit Mücahid Soydemir'in naaşı Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Sunar Nuri Çomu Cami'ne getirildi. Şehit Mücahid Soydemir, burada İl Müftü Vekili Abdülhamit Öveç tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Karacalar Mezarlığı'ndaki aile kabristanında göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenaze törenine Osmaniye'ye açılış ve temel atma töreni için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. İlk olarak Vali Kerem Al'ı ziyaret eden Bakan Eroğlu, oldukça üzgün olduğunu söyledi. Vali Kerem Al ise şehit cenazesi dolayısıyla açılış ve temel atma törenlerinin iptal edildiğini söyledi.

Cenaze töreninde şehidin kardeşi İbrahim Soydemir ağabeyinin tabutu başında ayakta durmakta zorlandı. Şehidin kayınbabası Necip Çuhadar da damadının tabutunu okşayarak son yolculuğuna uğurladı. Bu arada fenalaşan bazı şehit yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin eşi Hüsne Soydemir de gözyaşlarına boğuldu.

Törene Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Kurmay Albay şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Türkiye Harp Malulü Gaziler şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, EMŞAV Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kaplan, şehidin yakınları, askeri ve sivil erkanın yanı sıra çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

Şehit Mücahid Soydemir'in 2,5 yıl önce evlendiği, çocuğunun olmadığı, anne ve babasının ise vefat ettiği öğrenildi. Şehit Mücahid Soydemir, Osmaniye'nin 224. şehidi oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem