Oscar'a Karadeniz Kemençesi damgası

 Bu sene 85'incisi düzenlenen Oscar ödüllerinde en iyi film oscarını kucaklayan, Ben Afleck'in yazıp yönettiği Argo'nun müzikleri bir türk tarafından bestelendi. Müzikleri bestelerken kemençeyi merkeze oturtan Derya Türkan, Ben Afleck'in de Karadeniz'in y

Oscar'a Karadeniz Kemençesi damgası

 Bu sene 85'incisi düzenlenen Oscar ödüllerinde en iyi film oscarını kucaklayan, Ben Afleck'in yazıp yönettiği Argo'nun müzikleri bir türk tarafından bestelendi. Müzikleri bestelerken kemençeyi merkeze oturtan Derya Türkan, Ben Afleck'in de Karadeniz'in yöresel çalgısı kemençe çalmaya çalıştığını söylüyor. Olumlu ya da olumsuz pek çok tepki alan Argo'nun büyük bir bölümünün İstanbul'da çekilmiş olması başka bir detay.

Senaryoda İran'da geçmesi gereken film, İran'ın izin vermemesiyle İstanbulda çekildi. Filmde de İstanbul üstünden İran'a geçen CIA ajanının canlandıran Ben Afleck, filmdekine benzer durumları gerçekte de yaşamışa benziyor.

İRAN FİLME ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Filmin pek çok festivalden ödülle dönmesi, son olarak da Oscar alması üzerine tepki gösteren İran, filmin siyasi sebeplerden ötürü ödül aldığını söyledi.

BEN AFLECK KEMENÇE ÇALAMADI

Filmin otantik havası gereği filmin atmosferine uygun müzikler isteyen Ben Afleck, Karadeniz'in yöresel çalgısı kemençeyi dinleyince filme koymak istemiş. Müziklerin bestelenmesinin her anında Derya Türkan'la birlikte olan Ben Aflec, İş kemençeyi çalmaya gelince becerememiş. Derya Türkan, kemençe çalmanın çok zor olduğunu, bunun için ciddi bir emek gerektiğini söylüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem