Örtülü muhtara seçim tacizi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde muhtarlık yapan 48 yaşındaki Gülizar Pekpak, başörtüsü taktığı için bu sabah ofisine giderken sözlü tacize uğradığını söyledi.Marmaris'e bağlı Siteler Mahallesi muhtarı Gülizar Pekpak, 1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının

Örtülü muhtara seçim tacizi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde muhtarlık yapan 48 yaşındaki Gülizar Pekpak, başörtüsü taktığı için bu sabah ofisine giderken sözlü tacize uğradığını söyledi.

Marmaris'e bağlı Siteler Mahallesi muhtarı Gülizar Pekpak, 1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sabah ofisine gittiği sırada sokakta bazı kişiler tarafından sözlü tacize uğradığını söyleyerek tepki gösterdi. Pekpak, "Muhtarlık ofisine gelirken sokakta bazı kişiler tarafından "Sen neden saraya gitmedin, seni saraydan çağırmadılar mı, başın niye örtülü" gibi sözlerle tacize uğradığını söyledi. Kendisinin hiçbir partiyi desteklemediğini dile getiren Pekpak, muhtar olduğu günden bu yana sürekli başörtüsü taktığı için sözlü tacizlere maruz kaldığını bu yüzden tansiyon hastası olduğunu vurguladı. Pekpak, yaptığı açıklamada, "Yeter artık bu Ege'nin başı bağlı tek bayan muhtarı ben değilim. Herkes başı örtülü görünce partiye çekiyorlar. Benim partim halkım. Bütün partiler kim olursa olsun fark etmez insan sıfatıyla gelen herkese kapımız açık. Zaten muhtar olarak bizim partiye destek vermek gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Bana seçim öncesi bütün partilerin milletvekili adayları ziyaret etti. Biz onlara hiçbir zaman ters tepki vermedik. Ben halkımı seviyorum. 2 bin seçmen beni sevdiği için oy verdi, muhtar yaptı. Kimseden menfaat beklemiyorum" şeklinde konuştu. İnsanlar benim başıma bakıp bedenimle değerlendiriyorlar ,kimse benim manevi güzelliğime bakmıyor diyen Pekpak, "Kıyafetinle yakalamaya gerek yok, yüreğinle yakalamak gerekiyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin muhtarıyım. Kapımıza kim gelirse gelsin sevgi alır sevgi götürür, benim felsefem budur"ifadesini kullandı.

VATANDAŞ HÜKÜMET KADIN OLARAK TANIYOR

Marmaris'te 2009 yerel seçimlerinde Siteler Mahallesi muhtarlığına seçilen Gülizar Pekpak, 30 Mart yerel seçimlerinde de tekrar adaylığını açıklayarak yeniden muhtarlığa seçildi. Turizm beldesi Marmaris'in başı kapalı tek kadın muhtarı Pekpak'ı vatandaşlar "Hükümet kadın" olarak tanıyor. Bir dernek tarafından hizmet madalyası verilen Gülizar Pekpak, mahallede herkesin sorunlarına çözüm bulmaya çalışması nedeniyle çok seviliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem