Ortalığı ayağa kaldıran 6 çocuktan haber var

Sırt çantaları ile ortadan kaybolan 6 çocuktan haber var.

Ortalığı ayağa kaldıran 6 çocuktan haber var
İstanbul'da sırtçantaları ile ortadan kaybolan 6 çocuk Sakarya'da bulundu.

İstanbul Sancaktepe'de aynı mahallede oturan 13-14 yaşlarındaki 3'ü kız 6 çocuk, Cuma öğle saatlerinde evlerinden ayrıldı. 8. sınıf öğrencisi olan S. Y., B. K., A. K., M. Ç. A. K. ve B.İ Y. adlı çocukların hepsi de ailelerinden izin alarak sırt çantalarıyla mahalledeki parka gitti.

Ancak 6 çocuğun gece evlerine dönmemesi üzerine aile Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Yapılan çalışmalarda çocuklarla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

ONLARI PARKA BEN GÖTÜRDÜM

A. K.'nin annesi Ayşegül K., ortada anormal bir durumun dikkatini çekmediğini söyledi. En son çocukları kendisinin gördüğünü söyleyen Ayşegül K., "Hepsinin çantası vardı. Okul tatil oluyor, okuldan geliyorlardır diye önemsemedim" dedi.

SOSYAL MEDYADAN YAZIŞIYORDU

B.K'nin annesi Emine K.., "Geceden beri arıyoruz ama ulaşamıyoruz" diyerek göz yaşlarına boğuldu. "En son perşembe günü kızlar ben yokken buraya gelmiş" diyen M.Ç'nin annesi Hanife Ç., "Çocuğum cuma sabah saat 6 'da kalktı sosyal medyadan yazışıyordu. Bana sarıldı, ben de işe gittim. Ama babası akşam gelmediğini söyledi" diye konuştu.

YÖNLENDİRİLDİLER

M.Ç'nin babası Gökhan Ç. ise "İlla ki çocukları yönlendiren biri var, ya arkadaş çevresi ya da başka birisi. Ya kızlar yönlendirdi ya da başlarında birisi var bu çocukların. Eğer arkadaşlarının dediği gibi paraları varsa muhakkak birisi yönlendirdi" dedi.

3 ŞÜPHE

Yapılan soruşturmada çocukların evden kaçmış olma ihtimali ağırlık kazanırken, "Anlaşıp birlikte evden kaçtılar", "Yanlarında çok para vardı, birileri tarafından yönlendirildiler ve paraları ellerinden alındı" ve "Kaçırıldılar" şeklindeki 3 şüphe öne çıktı.

KARASU'DA BULUNDULAR

Sultanbeyli'ndeki bir otobüs firmasından Sakarya'ya bilet sordukları anlaşılan çocuklardan haber akşam saatlerinde geldi. Şüphelerden ilki gerçek çıkmıştı. Çocukların anlaşıp evden kaçtıkları belirlendi. Aile yakınlarının haber verdiği bir kişi, Sakarya Karasu Plajı'nda çocuklara rastladı ve yakınlarına haber verdi. Çocukların, evlerinden yaklaşık 180 kilometre mesafedeki plajda çadır kurup kamp yaptıkları anlaşıldı. Polis, ailelere teslim etmek üzere çocukları polis merkezine götürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler