Ortahisar'lar kardeş şehir oldu

Ortahisar Belediyesi ile Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediyesi, Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Çok Amaçlı Salonu'nda kardeşlik protokolü imzaladı.

Ortahisar'lar kardeş şehir oldu

Daha önceden her iki Ortahisar Belediyesi'nin meclisinin oybirliğiyle kabul ettiği kardeş şehir protokolü Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile Nevşehir Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç tarafından imzalandı.

Sözlerine, "Siz değerli misafirlerimizle bu anlamlı merasimde bir arada olmaktan son derece mutluyum." diyerek başlayan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç kardeş şehir uygulamasının ülkemizin birlik, beraberlik ve dayanışmasına vesile olacağını söyledi. Kardeş şehir uygulamasıyla birlikte her iki belediyelerin birbirlerini ziyaret edeceğini bunun yanında bilgi ve tecrübelerini de paylaşacağına dikkat çeken Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Kadim bir medeniyete sahip bu topraklar ve bu toprakların nadide bölgeleri hem Ürgüp Ortahisar'ı hem bizim bölgemiz çok çok anlam ifade eden, gerçekten tarihi yaşayan, yaşatan bölgelerimizdir. Bizim için ne güzel tesadüf ki iki bölgemizin isimlerini de ifade eden Ortahisar ismi ile soy adları 'Genç' olan iki Ortahisar'ın başkanları olarak bu kararı aldık. Belediyemiz  07/07/2015 tarihinde oy birliğiyle bu kararı aldı. Ve Ürgüp Ortahisarımız da 08/07/2015 tarihinde oybirliğiyle bu kararı aldı. Bunun bir zenginlik olacağına da inanıyorum. Çünkü bu iki şehrimiz ülkemizin tarihi ve turizmi noktasında birçok ortak özellikleri barındıran şehirlerimiz.

O nedenle birbirlerimizi bir taraftan ziyaret ederken bunun her iki şehrimize tecrübe paylaşımıyla birlikte, ayrı bir güç ve anlam kazandıracağına inanıyorum. Bu uygulamaların dayanışma ile birlikte milli birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek adına sosyal yönü itibarıyla önem arz ettiğini düşünüyorum. Ayrıca tecrübe paylaşımlarıyla beraber şehirlerimize de artı değer katacağını düşünüyorum. Ben bu kararı veren belediye meclis üyelerimi tebrik ediyorum. Oy birliğiyle bu kararı aldık ama mukabil kararı veren Ortahisar Belediye Başkanımızı ve meclis üyelerine de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Karar her iki belediyemiz için de hayırlı uğurlu olsun diyorum."

EN MUTLU GÜNÜMÜ YAŞIYORUM

Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ise kardeşlik protokolünün imzalanması nedeniyle Belediye Başkanlığı döneminin en mutlu gününü yaşadığını belirterek, başta Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere, meclis üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Genç, "Bizleri kabul ettiği için başta değerli  Sayın Başkanıma meclis üyelerine de teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı dönemimin en mutlu gününü yaşıyorum. Trabzon'un Ortahisar ilçesiyle kardeş şehir olmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Başkanımla da soy ismimiz aynı bu nedenle kardeş şehir olmanın da başka bir onur verdiğini düşünüyorum. Bizi burada çok güzel ağırladılar, biz projeden son derece mutluyuz." diye konuştu.

İmza töreninin hemen ardından her iki başkan birbirlerine tablo ve çeşitli hediyeler takdim etti. İmza törenine Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, birim müdürleri ile çok sayıda muhtar katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem