Ortahisar'dan Protokole iftar yemeği

Trabzon’un Ortahisar İlçe Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde protokol bir araya geldi.

Ortahisar'dan Protokole iftar yemeği

Trabzon’un Ortahisar İlçe Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde protokol bir araya geldi.

İftar yemeğine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yabancı ülkelerin konsolosları, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile ile Santa Maria Kilisesi Rahibi Peder Patrice de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yemeğe katılanlara teşekkür ederek “Şehrimizde ülkeleri adına hizmet eden çok kıymetli başkonsoloslarımızı davet etmek istedik. Onlarla birlikte soframızı paylaşmak istedik. Komşu ülkelerin başkonsoloslarının yanı sıra yine şehrimizden olup fahri olarak bir çok ülkelerden konsolosluk görevi ifa eden çok değerli dostlarımızı da hep birlikte ağırlamak istedik.B iz huzur içinde soframızı paylaşırken maalesef Türkiye olarak kötü günler geçiriyoruz. Birliğimize bütünlüğümüzü saldırıların olduğu günlerdeyiz. Bu güzel toprakların, bizlere ne şekilde vatan toprağı olarak bırakıldığının bilincinde olarak şehitler veriyoruz. Birliğimiz bütünlüğümüz uğruna şehadet mertebesine eren kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Maalesef yine üzülerek ifade etmek gerekir ki insanlık tarih boyunca çeşitli evrelerden geçmekle beraber şu anda herhalde kötü sınavını verdiğini düşünüyoruz. Maalesef çeşitli topraklarda kan, gözyaşı var. Ramazan ayı paylaşma ayı, dayanışma ayı, birlik, beraberlik ayı. Ramazan ayımızın evvela İslam alemi olarak tüm Müslüman kardeşlerimiz için ama evrensel manada da tüm insanlık için hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.


Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile merkeze alınan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, bir konuşma yaparak Trabzon’da görev yapmanın kendisi için gurur verdiğini söyledi.

Öz “Benim için bu bir yemek bir nevi veda vesilesi oluyor. Bulunduğum ortamlarda bu vesileyle hem vedalaşma imkanı da olmuş oluyor. Bazı arkadaşlarımızla görüşeceğim ancak görüşemeyeceğimiz kardeşlerimiz olursa 'hakkınızı helal edin' diyorum. Önümüzde bir hafta içinde hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğum bu güzel şehirden ayrılacağım. Ben Allah’ın çok şanslı kuluyum. Amasya gibi şehzadeler şehrinden sonra Trabzon gibi şehzadeler şehrinde valilik yapmak insanlara hizmet etmek benim için çok güzel bir mutluluk” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vali Öz’e Kur’anı Kerim hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler