Ortahisar, yüzyıllık yol çilesine son verdi

Ortahisar Belediyesi, Karşıyaka ve Aydınlıkevler mahalleleri arasında yapılan bağlantı yolundaki betonlama çalışmaları tamamlayarak yolu hizmete açtı.   Böylece yaklaşık yüz yıldır mahalle sakinleri tarafından dile getirilen yol talebi Ortahisar Belediyes

Ortahisar, yüzyıllık yol çilesine son verdi
Ortahisar Belediyesi, Karşıyaka ve Aydınlıkevler mahalleleri arasında yapılan bağlantı yolundaki betonlama çalışmaları tamamlayarak yolu hizmete açtı.
 
Böylece yaklaşık yüz yıldır mahalle sakinleri tarafından dile getirilen yol talebi Ortahisar Belediyesi tarafından yerine getirilmiş oldu. Tamamlanan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e mahalle sakinleri yol inşaatından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.
 
Ortahisar’da öncelikli olarak yol sorunlarını tamamen ortadan kaldırmaya odaklandıklarına vurgu yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Yollarımızın standartlarını yükseltmek bizim en öncelikli meselelerimizdendir. Bu mahallemizde de uzun zamandır vatandaşlarımızın yol talebi vardı. Biz de vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin gereği olarak bu yol talebini yerine getirmekten büyük bir mutluluk duyduk. Belediye olarak vatandaşlarımızın her türlü sorundan uzak, rahat bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Bütün gayretlerimizde bu yöndedir.” dedi. 
 
dsc_2513.jpg
 
GENÇ VE ÇOBAN YERİNDE İNCELEDİ
 
711 Nolu Sokak’ta iki mahalleyi birbirinden yolda herhangi bir toprak kaymasına sebebiyet vermemek için yolun üst ve alt tarafına istinat duvarı yapıldı. Yolun tamamlanmasıyla birlikte iki mahalle arasındaki mesafenin daha da kısaldığını ifade eden vatandaşlar, “Daha önceden yolumuzun yapılması için belediyeye ve devletin diğer kurumlarına müracaatlarımız olmuştu ama ne yazık ki bir netice alamamıştık. Yolumuz olmadığı için evlerimize yük ve çeşitli malzemeleri taşımada büyük zorluk çekiyorduk. Bizim arazilerimiz yamaç bir yerde bulunuyor, bunun üstüne bir de yolsuzluk sorunu eklenince arazilerimizden istediğimiz gibi faydalanamıyorduk. Şimdi ise daha rahat bir şekilde arazilerimizi kullanacağız.” diye konuştu.
 
dsc_2518.jpg
 
Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Hüsnü Hatipoğlu ise çok eskiden beri mahalle sakinlerinin yolun yapılması yönünde belediyelerden talepleri olduğunu ancak bu isteğin bir türlü yerine getirilmediğini belirterek, “Sağ olsun Ortahisar Belediyemiz bu talebimizi yerine getirerek bizleri yol çilesinden kurtardı. Daha önce vatandaşlarımız evlerine taşıyacakları yük, eşya, fındık ve odun vb. malzemeleri sırtlarında taşıyordu bu yolun tamamlanmasıyla birlikte artık araçlarla yüklerimizi taşıyacağız. Mahallemize bu yolu kazandıran Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ve Başkan Yardımcısı Kemal Çoban’a buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Başkanımızın ve Yardımcısı Kemal Çoban’ın yolumuzu gelip incelemesi ve yapılan çalışmaları yerinde denetlemesi bizi ayrıca çok memnun etti" ifadelerine yer verdi. 
 
dsc_2548.jpg
 
dsc_2553.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler