Orgeneral Balanlı tutuklandı

Balyoz soruşturması kapsamında Eskişehir'de ele geçirilen belgelerle ilgili savcıya ifade veren Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.Balanlı, Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalarda ifade veren

Orgeneral Balanlı tutuklandı

Balyoz soruşturması kapsamında Eskişehir'de ele geçirilen belgelerle ilgili savcıya ifade veren Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Balanlı, Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalarda ifade veren ve mahkemeye sevk edilen en yüksek rütbeli asker oldu. Daha önce de Orgeneral Saldıray Berk ifadeye çağrılmış ancak gelmemişti.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Balanlı'ya iki koruma aracı eşlik etti. Balanlı soruşturma savcısı Hüseyin Ayar'a yaklaşık 3 saat ifade verdi. Savcılık sorgusunun ardından saat 13.45'te önce Balanlı'yı getiren araçlar adliyenin çıkış kapısına geldi. Balanlı da kameraların görüntü almaması için yemekhane kapısına indi. Balanlı'nın savcı Ayar tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğinin öğrenilmesi üzerine Balanlı ve avukatları tekrar yukarı çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fikret Seçen'in bulunduğu katta çıkan Balanlı burada bir odada beklemeye başladı. Mahkemeye sevk kararının duyulmasından sonra Balanlı'nın aracı tekrar adliye bahçesine alındı.

Balanlı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bugüne kadar Orgeneral düzeyinde tutuklanması istenen ve tutuklanan ilk muvazzaf subay oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler