Orduevlerinde türban yasağı kalkıyor mu?

Orduevleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislere, “sadece düğünlerde, yaşının ilerlemesi nedeniyle dini inançlarına uygun sade bir şekilde sakal bırakan ve yüzü açık olacak şekilde eşarp takanların” girmesine izni veren Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu

Orduevlerinde türban yasağı kalkıyor mu?

Orduevleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislere, “sadece düğünlerde, yaşının ilerlemesi nedeniyle dini inançlarına uygun sade bir şekilde sakal bırakan ve yüzü açık olacak şekilde eşarp takanların” girmesine izni veren Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu mekânlarda başörtü yasağını kaldırmak için çalışma yürütüyor

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askeri sosyal tesislere başörtüsüyle girilememesi nedeniyleMeclis’e yoğun şikâyet başvurusu yapıldığının anımsatılması üzerine, “Zamanın ruhu gelirse her yerde değiştiriliyor. Biraz daha üzerinde çalışacağız” dedi.

TBMM’de bazı gazetecilerle özel sohbet eden Bakan Yılmaz, başörtülülerin Meclis’te, kamudaki her kurumda rahatça hareket edebilmesine rağmen neden orduevleri, askeri gazino ve sosyal tesislerde izin verilmediğine ilişkin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Kamu Denetçiliği Kurumu gibi yerlere bir çok şikâyet başvurusu yapıldığının anımsatılması üzerine, “Demek ki biraz üzerinde çalışılması lazım” karşılığını verdi. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Yılmaz, “Zamanın ruhu gelirse her yerde değiştirilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem