Ordu’da diyemedi!

Haber61/Haber Servisi CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, daha önce  Ordu Giresun Havalimanı’na gümrük müdürlüğü kurulmasına sert tepki göstermişti. Konuyu TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle taşımıştı. Ancak il kongresi için geldiği Ordu’da, başka konuşt

Ordu’da diyemedi!

Haber61/Haber Servisi

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, daha önce  Ordu Giresun Havalimanı’na gümrük müdürlüğü kurulmasına sert tepki göstermişti. Konuyu TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle taşımıştı. Ancak il kongresi için geldiği Ordu’da, başka konuştu.  Gazetecilerin, “Neden soru önergesi verdiniz?” şeklinde eleştiriye, “Benim öyle bir soru önergem yok” dedi.

ÖNERGE NASILDI?

Pekşen, TBMM Başkanlığına  24 Temmuz 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin cevaplaması için aşağıdaki soru önergesini sundu. 

Önergede şunlar vardı; 

– Uluslararası uçuşların gerçekleştiği Trabzon Havalimanı’ndaki Gümrük Müdürlüğü yıllar önce tasarruf tedbirleri çerçevesinde kaldırılırken, şimdi Ordu-Giresun Havalimanı’na Gümrük Müdürlüğü neden kurulmuştur?

– Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nü Trabzon’dan Giresun’a alma yönünde bir planlama mı yapılmaktadır?

– Trabzon ve Sarp gümrüğüne karşı olumsuz ve sistematik bir tavır takınmanızın nedeni nedir?

– Trabzon Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Giresun Gümrük Müdürlüğü’nün her çıkan tebliğ ile belli ürünler için ihtisas gümrüğü yapılmasının nedenleri nelerdir?

– Kamuoyunda tepki çeken yapılan bu işlemlerin nedeni Giresunlu olmanız mıdır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem