Ordu iki mahalleyi bombaladı

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugün ateşkesin ciddi manada ihlal edildiğini belirterek, Suriye ordusunun Humus'ta iki mahalleyi bombardımana tuttuğunu duyurdu. Aktivistler, muhaliflerin kontrolü altında bulunan Humus'un Curet el Ş

Ordu iki mahalleyi bombaladı

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugün ateşkesin ciddi manada ihlal edildiğini belirterek, Suriye ordusunun Humus'ta iki mahalleyi bombardımana tuttuğunu duyurdu. Aktivistler, muhaliflerin kontrolü altında bulunan Humus'un Curet el Şaya ve Karabis mahallelerine yönelik saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti. Muhalif aktivistlerin sosyal paylaşım sitelerine yüklediği görüntüler de, örgütün açıklamalarını doğruluyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkesi denetlemek üzere Suriye'ye gözlem ekibi gönderilmesini öngören Batı destekli Arap tasarısını oylaması bekleniyor. Suriye'nin müttefiki Rusya'nın tasarıya destek verip vermeyeceği ise bilinmiyor. İlk aşamada silahsız 30 askeri gözlemcinin Suriye'ye girişine izin verilmesini öngören tasarı, Suriye'nin ateşkes şartlarını uygulamadığının tespit edilmesi halinde yeni adımlar atılmasını getiriyor.

DOKTORLARIN EVLERİ KUŞATMA ALTINDA

Suriye'nin çeşitli kentlerinde çıkan olaylarda güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, Halep'in İzae bölgesindeki cenaze törenlerine katılanların üzerine güvenlik güçlerince açılan ateşte 3 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını kaydetti.

Humus ve başkent Şam'ın banliyösündeki olaylarda ikişer kişinin yaşamını yitirdiğini ve Humus kentinde operasyonların hala sürdüğünü belirten örgüt, Dera'nın Casim ilçesinde rastgele tutuklamaların gerçekleştiğini ve ilçedeki doktorların evlerinin güvenlik güçlerince kuşatıldığını aktardı.

HASTANEYE TANK ATEŞİ

Yerel aktivistler, Humus'ta ordunun bir hastaneyi tank ateşine tutuğunu ve bazı semtlere havan ve top mermisinin düştüğünü ifade ettiler.

Öte yanda, Sham News Network, İdlib Cozef'te, güvenlik güçlerinin görevinden ayrılan bir polisin evine baskın düzenleyerek polisi öldürdüğünü duyurdU.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem