Ordu'daki arazi tartışmasının ayrıntıları ortaya çıktı

Ordu'da arazi tartışması nedeniyle 6 kişinin öldüğü olayın detayları ortaya çıktı.

Ordu'daki arazi tartışmasının ayrıntıları ortaya çıktı

Arazi tartışması sonrasında 2 kardeşini 2 yeğenini ve yengesini öldüren daha sonra intihar eden kişinin kendi canına kıymadan önce diğer yeğenini aradığı ortaya çıktı.

Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde Arslan Maksut Baydemir'in, İstanbul'dan memleketine bayram ziyareti için gelen ağabeyi Mustafa Baydemir ile onun eşi, 2 çocuğu ve torununu, aralarında miras yüzünden çıkan tartışma sonunda pompalı tüfekle öldürüp intihar etmesinin yankıları sürüyor. İki kardeşin arasında daha önceden bahçede bulunan karayemiş ağacının dallarının kesilmesi yüzünden tartışma çıktığı ve mahkemelik oldukları da ileri sürüldü. Arslan Maksut Baydemir'in, 5 kişiyi öldürdükten sonra diğer yeğenini telefonla arayıp, "Herkesi öldürdüm, intihar edeceğim" dediği ortaya çıktı.

Olay, dün gece Ordu’nun Altınordu İlçesi’ne bağlı Yaraşlı Mahallesi’nde meydana geldi. 3 çocuk babası Mustafa Baydemir (75), eşi Neziye Baydemir (65), oğulları Gündoğan Baydemir (45) ve Aydoğan Baydemir (43) ile torunu Recep Baydemir (20), Ramazan Bayramı nedeniyle İstanbul’dan Ordu’ya geldi. İddiaya göre aralarında daha önceden babalarından kalan arazi yüzünden husumet bulunan Mustafa Baydemir ile Arslan Maksut Baydemir (60) kardeşler, bayram vesilesi ile aradaki dargınlıkları da bitirmek amacıyla bir araya geldi. Ancak eski sorunlar yüzünden kardeşler arasında tekrar tartışma çıktı.

POMPALIYLA ÖLÜM SAÇTI 

Tartışmanın büyümesi üzerine yaklaşık 50 metre mesafedeki evine giden evli ve 3 kız çocuk babası Arslan Maksut Baydemir, pompalı tüfekle ile geri dönerek, ağabeyi Mustafa, yengesi Neziye, yeğenleri Gündoğan ve Aydoğan ile torunu Recep Baydemir’i vurarak öldürdü. O sırada Mustafa Baydemir'in diğer torunları 13 ile 8 yaşındaki iki çocuk ise silah sesleri üzerine evin içinde saklanarak kurtuldu. 

YEĞENİNİ ARAYIP İNTİHAR ETTİ

Arslan Maksut Baydemir daha sonra cep telefonuyla yeğeni, diğer ağabeyinin oğlu 52 yaşındaki İrfan Baydemir’i arayarak, "Ağabeyimi, yengemi, çocuklarını öldürdüm, intihar edeceğim" dedi. Ardından da kendi evinin bahçesine giderek av tüfeğiyle intihar etti. Olay sırasında Arslan Maksut Baydemir'in eşi ve çocuklarının evde bulunmadığı öğrenildi.

AĞAÇ KESİMİ NEDENİYLE MAHKEMELİK OLDULAR

İki kardeşin arazi meselesi dışında, evlerinin bahçesinde sınırda bulunan karayemiş ağacı yüzünden de tartıştıkları ortaya çıktı. Ağacın dallarının kesilmesi nedeniyle tartıştıkları ve bu tartışmanın sonunda da mahkemelik oldukları ifade edildi. Mahkemenin her iki kardeşe de para cezası kestiği, aralarındaki husumetin de büyüdüğü ileri sürüldü. 

Olay günü de yeğenlerinin kurusıkı tabancayla havaya ateş etmesinden rahatsız olan Arslan Maksut Baydemir'in bu konuda da hem ağabeyini, hem de yeğenlerini sözlü olarak uyardığı belirtildi. 

İKNA ETMEYE ÇALIŞTIM

Olayın birçok nedeni olduğunu, iki amcasının da daha önceden fındık bahçesi sınırında karayemiş dallarının kesilmesi nedeniyle mahkemelik olduklarını, olayı gerçekleştiren amcasını ikna etmek için telefonda yalvardığını fakat başarılı olamadığını belirten İrfan Baydemir, "Sevdiğim amcalarımdı, ağabey-kardeş arasında geçimsizlik vardı. Her şeyi sorun haline getiriyorlardı. Olumlu düşünemiyorlardı, bu husumet yıllarca devam etti. Bayramlaşmadılar, küs gittiler zaten. Her zaman birbirlerini çekemiyorlardı. Eski mevzuları karıştırınca sonuçta iş öfkeye dayalı cinayet olmuş. Evden tüfeğini alıp gelmiş. Olaydan sonra beni aradı telefonla. İkna etmeye çalıştım, ‘İntihar etme. Cahillik yapmışsın sen gitme bari başımızda dur’ dedim. Sonuçta benim babam bunların ortanca kardeşleriydi, şimdi amcalarımın hiçbiri kalmadı. Mustafa amcamın bir oğlu daha var. O da İstanbul’dan gelecek" dedi.

6 kişinin cenazesi kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınarak daha sonra otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Jandarmada köyde yeni bir olayın meydana gelmemesi için sıkı güvenlik tedbiri aldı. 









HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler