Ordu Alarm Durumuna Geçti

 Terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemi olan 15 Ağustos'un yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır kırsalında eylem hazırlığında olan bir grup teröristin olduğu bilgisi alan güvenlik kuvvetleri, PKK'lıların görüldüğü noktalara hava destekli operasyon düzenledi

Ordu Alarm Durumuna Geçti

 

Terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemi olan 15 Ağustos'un yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır kırsalında eylem hazırlığında olan bir grup teröristin olduğu bilgisi alan güvenlik kuvvetleri, PKK'lıların görüldüğü noktalara hava destekli operasyon düzenledi.

 

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos'un yıl dönümü dolayısıyla sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğunu tespit eden güvenlik güçleri, olağanüstü tedbirler almaya başladı. Diyarbakır genelinde polis ekipleri tarafından başlatılan uygulamalarla adeta kuş uçurtulmazken, kırsalda bir grup PKK'lı teröristin eylem hazırlığında olduğu duyumu üzerine Mehmetçik de kendi sorumluluk bölgesinde operasyon başlattı.

 

13 şehidin verildiği Silvan saldırısının yaşandığı Dolapdere mevkiine yakın Silvan ile Hazro ilçe sınırları bölgesinde önceki akşam sayıları tespit edilemeyen bir grup teröristin bulunduğu ihbarı alan güvenlik kuvvetleri bölgede geniş kapsamlı arama tarama operasyonu başlattı. Karadan bölgeye sevk edilen birlikler teröristlerin mayınlı saldırılarına karşı önlemlerini alarak dikkatli ilerlerken, bölge helikopterler tarafından da havadan kontrol altına alınıyor. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı General Galip Deniz Kışlası pistinden havalanan askeri helikopterler operasyon yapan askere havadan destek veriliyor.

 

SALDIRILARA KARŞI ASKERLER HAVA YOLU İLE TAŞINIYOR

Terör örgütü PKK'nın mayınlı saldırılarına karşılık Bayram iznine gidecek olan askerler ise bulundukları ilçe, köy ve kırsal alandaki karakollardan Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'na helikopterlerle taşınıyor. Mayınlı saldırıları önlemek için izine giden ve izinden dönen askerlerin karadan karakollarına gönderilmediği belirtildi. Bayram iznine gidecek olan askerler helikopterle Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'na getirildi. Helikopterlerden inen askerler bavullarını alarak pistten ayrıldı.

 

İZİNLER KALDIRILDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Ağustos'un yıl dönümü dolayısıyla il genelinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bugün ve yarın izinlerin kaldırıldığı belirtildi. Emniyet Müdürlüğü olarak bütün personel ile birlikte olası saldırı ve taşkınlıkların önlenmesi için sokak, cadde ve önemli yerlerde tertibat alındı. Son bir haftadır başlatılan uygulamalarla da il genelinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan çalışmaların yanı sıra Diyarbakır-Bingöl, Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Şanlıurfa ve Diyarbakır-Mardin karayollarında gün boyu oluşturulan ekipler il giriş ve çıkışlarında şüphelendikleri araç ve insanlar üzerinde aramalarını sürdürüyor.

 

BDP EYLEM HAZIRLIĞINDA

Öte yandan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından 15 Ağustos'un yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapılmasının planlandığı belirtildi. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt 15 Ağustos'un yıl dönümünü Şölen havasında kutlayacaklarını dile getirdi. BDP tarafından Sümerpark'ta yapılması planlanan şölene henüz izin çıkmadığı ve izinsiz gösteriye polisin müdahale edeceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem