Operasyonun detayları ortaya çıktı

Gaziantep'te polisin IŞİD hücre evine yaptığı baskında, IŞİD militanının üzerindeki bombayı patlatması olayının detayları ortaya çıkmaya başladı.Gaziantep'in Beykent Mahhallesi'nde IŞİD terör örgütüne ait bir hücre evini tespit eden polis ekipleri, gece s

Operasyonun detayları ortaya çıktı

Gaziantep'te polisin IŞİD hücre evine yaptığı baskında, IŞİD militanının üzerindeki bombayı patlatması olayının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Gaziantep'in Beykent Mahhallesi'nde IŞİD terör örgütüne ait bir hücre evini tespit eden polis ekipleri, gece saatlerinde eve baskın düzenlemiş, operasyon esnasında evde bulunan bir IŞİD militanı üzerindeki bombayı patlatması sonucu 4 polis yaralanmıştı. Polis, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili olduğu belirlenen IŞİD militanın girdiği eve operasyon düzenlenmesi kararı adı. Özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla 10 katlı apartmanın çevresinde geniş güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından operasyon başladı. Apartmanın 5. katındaki daireye giren polis ekiplerini fark eden IŞİD militanı, üzerindeki bombayı patlattı. Patlamanın etkisiyle odada bulunan diğer patlayıcıların da infilak etmesiyle odada ve balkonda çökme meydana geldi. Odada bulunan özel harekat polisleri ile birlikte balkondan düşen parçaların isabet ettiği toplam 4 polis yaralandı. Polislerden birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, diğerlerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi .

MİLİTANIN KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Patlamanın etkisiyle parçalanan IŞİD militanın tanınmayacak hale geldiği öğrenildi. 40-50 yaşlarında olduğu tahmin edilen militanın erkek olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polisler tarafından militanın kafa tası, kol ve bacak gibi bazı organları bulunurken, bulunan parçalar ceset torbasına konularak tabuta yerleştirildi. Militanın kimliğinin belirlenmesi amacıyla militanın parçaları, adli tıp kurumuna götürüldü.

2 MİLİTAN DAHA ARANDI

Operasyonun hemen öncesinde evde 2 kişinin daha bulunduğunun söylenmesi üzerine polis olayın meydana geldiği apartmanın çevresindeki tamamlanan ve boş olan dairelerde 2 militanı aradı. Polis operasyon esnasında olay yerinden çıktığı ileri sürülen bir aracın plakasını da güzergah üzerinde bulunan ekiplere anons ederek aracın durdurulmasını istedi. Kent merkezinde durdurulan araç ve içerisindekiler hakkında inceleme yapıldı. Polis merkezine götürülen ve 2 kişi olduğu ileri sürülen şahısların sorgusu sürüyor.

Olayın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya hastaneye giderek yaralı polisleri ziyaret etti. Yerlikaya olayla ilgili detaylı bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler