Operasyon sınırda yoğunlaştı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'lı teröristlerin 24 askeri şehit edilmesinin ardından sınır ötesi dahil 5 noktada başlattığı hava destekli kara harekatı, Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçeleri Çukurca ve Şemdinli kesiminde yoğunlaştı. Gece boyu uçak ve he

Operasyon sınırda yoğunlaştı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'lı teröristlerin 24 askeri şehit edilmesinin ardından sınır ötesi dahil 5 noktada başlattığı hava destekli kara harekatı, Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçeleri Çukurca ve Şemdinli kesiminde yoğunlaştı. Gece boyu uçak ve helikopter seslerinin duyulduğu bölgeye sevkıyat yapılıyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklamada 22 taburla 5 bölgede başlatıldığını duyurduğu operasyon daha çok sınır boyunda tüm hızıyla sürüyor. Giriş ve çıkışların yasaklandığı operasyon bölgesinde yoğun askeri hareketlilik gözleniyor. Irak sınırının sıfır noktasındaki Şemdinli ve Çukurca'da resmi kuruluşların önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı, yerleşim birimlerinde önlemler en üst seviyeye çıkartıldı.

Özellikle polis lojmanları, kaymakamlık ve resmi kurumların önüne zırhlı araçlar çekilerek, nöbetçi sayıları iki katına çıkarıldı. Bazı yerlerde askeri personelin bulunduğu lojmanlar boşaltıldı.

Çukurca'da gece boyunca uçak sesleri duyuldu. Operasyonların sürdüğü Kazan Vadisi ile Işıklı bölgelerine sivillerin girmesine izin verilmiyor. Sınıra sevkıyat bu kez uzun konvoy halinde değil, az sayıda araçlarla sinyal bozucu jammerler kullanılarak yapılıyor.

Havada uçak ve helikopter eksik olmuyor. Stratejik noktalara helikopterlerle komando timleri indiriliyor

Hakkari'nin, hem Irak hem İran'a sınır ilçesi Şemdinli'de de operasyon yoğunluğu dikkati çekiyor. PKK'nın Irak topraklarında bulunan Hakurk, Avaşin ile Basyan kamplarına yakın olan bu kesimde karadan operasyonu sürdüren birliklere uçaklar ve helikopterler hava desteği sağlıyor. PKK'lı teröristlerin kaçış noktaları da top atışlarıyla dövülüyor. Şemdili'nin sınırdaki Derecik, Aktütün ve Tekeli kesimlerinde takviye edilen birlikler terör inlerini karış karış tarıyor.Sınır kesiminde yoğunlaşan operasyonların yanı sıra, terörist peşinde Irak topraklarına da giren seçkin birlikler nokta operasyonlar yapıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem