Onur Özbizerdik’e tahliye

Ünlü kabadayı Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.İstanbul 70'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Onur Özbizerd

Onur Özbizerdik’e tahliye

Ünlü kabadayı Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

İstanbul 70'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Onur Özbizerdik ve avukatları Ali Rıza Dizdar ile Ahmet Baran Akkaya hazır bulundu. Özbizerdik tarafından şiddet gördüğü iddia edilen sevgilisi Melis Ç. de duruşmayı seyircilerin oturduğu bölümden izledi.

Duruşmada savunma yapan Özbizerdik, hasım sahibi olduğunu ve küçük yaştan beri silah taşıdığını söyledi. İfadesinde gözaltına alındığı gün yaşananları anlatan Özbizerdik, silahın üzerinde değil aracında bulunduğunu ve polislere kendi elleriyle teslim ettiğini belirtti.

Özbizerdik mahkemeye artık silah taşımayacağına dair söz vererek, "Ben bir kulübün yönetimindeyim. Kulüp maddi olarak kötü durumda. Tutuklanmasaydım kulüp için yardım gecesi düzenleyecektim. Tutuklanmadan 3 ay önce maddeyi bırakıp tedaviye başladım. Evcil hayvan besliyordum. Kız arkadaşımla ev tuttuk" dedi.

Düzelme aşamasında olduğunu ve hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükmünün uygulanmasını istediğini belirten Özbizerdik, tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Özbizerdik'in avukatlarından Ahmet Baran Akkaya duruşmada söz alarak, Özbizerdik'in özürlü bir kız kardeşi olduğunu söyledi. Özbizerdik'in kız kardeşine bakan kadının da şu anda bakıma muhtaç olduğunu belirten avukat Akkaya, "Onur'un arkada oturan nişanlısı da aylardır çıkmasını bekliyor. Yeni bir hayat kuracaklar" diye konuştu.

"ONUR'UN TUTUKLANMA SEBEBİ MEDYADIR"

Medyanın Özbizerdik'i caniymiş gibi gösterdiğini öne süren avukat Akkaya, "Onur'un sevgilisini darp ettiği yönünde haberler yapıldı. Bu doğru değildir. Melis hanım merdivenden düşüp burnunu kırmıştır. Bu nedenle yüzü şişmiştir. O halinin fotoğrafı servis edilerek sanki Onur darp etmiş gibi gösterildi. Onur'un tutuklanma sebebi medyadır" ifadelerini kullandı.

"5-6 TANE VURDUM AMA BEN O HALE GETİRMEDİM"

Bunun üzerine Özbizerdik, "Melis'i darp ettim ama 5-6 tane vurdum. Ama o hale ben getirmedim" diye konuştu.

Esas hakkındaki savunması sorulan Özbizerdik, mağdur olduğuna vurgu yaparak, "Cezaevinde koğuşlar suça göre ayrılmıştır. 33 gündür 1 koğuşta tek başıma kalıyorum. Çünkü bu suçtan benden başka cezaevinde yatan yok. Size söz veriyorum silah taşımayacağım bundan sonra" dedi.

Avukat Ali Rıza Dizdar ise Özbizerdik hakkında ruhsatsız silah taşımaktan değil ruhsatsız silah bulundurmak suçundan hüküm kurulmasını istedi. Dizdar, Özbizerdik'e verilecek suçun ertelenmesini talep ederek, "Öyle bir karar verin ki adli kontrol sistemine girsin" ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Özbizerdik'i "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 1 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 600 TL para cezasına çarptırdı. Özbizerdik'in kişiliği, suç işleme hususundaki eğilimini dikkate alarak sanığın bir daha suç işlememe hususunda aksi kanaate varan mahkeme, cezayı ertelemedi. Mahkeme, sanığa verilen cezanın mağduriyetine sebebiyet vermemesi için tahliyesine hükmetti. Cezanın Yargıtay'da onaylanması halinde Özbizerdik yeniden cezaevine girecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Onur Özbizerdik ve asker akrabası Orhun Hacısüleymanoğlu, 13 Ağustos 2015 tarihinde bir balık restoranında gözaltına alınmıştı. Özbizerdik'in aracında ruhsatsız silah ele geçirilirken, restoranın tuvaletindeki çöp kutusunda bulunan silahın Hacısüleymanoğlu'na ait olduğu iddia edilmişti. Özbizerdik ve Hacısüleymanoğlu, çıkarıldıkları mahkemece "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Olayın ardından Hacısüleymanoğlu, mahkemeye yapılan itiraz sonucunda tahliye edilmişti. Özbizerdik hakkında düzenlenen iddianamede, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem