Onun kardeşi PKK kurmayı oldu

Örgüt içerisinde üst görev verilen Nurettin Demirtaş’ın, KCK’nın yeniden yapılanması çalışmalarında yer aldığı öğrenildi..Nurettin Demirtaş adı unutulmuş olabilir..! Oysa bu kimlik PKK için çok önemlidir.. Kardeşi Selahattin Demirtaş’dan önce sahneye sürü

Onun kardeşi PKK kurmayı oldu

Örgüt içerisinde üst görev verilen Nurettin Demirtaş’ın, KCK’nın yeniden yapılanması çalışmalarında yer aldığı öğrenildi..

Nurettin Demirtaş adı unutulmuş olabilir..! Oysa bu kimlik PKK için çok önemlidir.. Kardeşi Selahattin Demirtaş’dan önce sahneye sürülmüş, partilerinin o zamanki adı ile DTP’nin başına getirilmişti..

Nurettin Demirtaş bir PKK hükümlüsü.. PKK'ya üye olmak suçundan on bir yıl altı ay hapis yattı. Cezasını çektikten sonra DTP'ye üye olan Demirtaş sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle askerliğe elverişsiz raporu alarak askerlikten muaf tutuldu. 8 Kasım 2007'de Ankara Büyükhanlı Park Otelde gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Büyük Kongredeki seçimlerde ilk iki turda yeterli çoğunluğu sağlayamayan Demirtaş, 3. turda partinin Genel Başkanlığına seçildi.

Bu arada, askerlikten muafı ile ilgili raporun sahte olduğu ortaya çıkınca, hakkında tutuklama kararı alındı. Almanya'ya yaptığı bir geziden sonra 17 Aralık 2007'de Türkiye'ye dönen Demirtaş, gözaltına alındı ve tutuklandı. Yargılandı ve bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra tahliye edilen DTP'li başkan askere alındı ve Safranbolu ile Artova ilçelerinde askerliğini tamamladı.

Demirtaş, askerlikte geçen günlerini anlatırken şöyle diyordu:

“Askere giderken gözler üzerimdeydi. Hem kimliğim hem de siyasi kişiliğime dönük olumsuz yaklaşım ve tavır gösterilmedi. Bu süreci tamamlamamın ana sebebi budur. Yetkililer ve görevliler kendi görevlerini yaptı. Özel bir sıkıntı olmadı. İlk başta tecrit durumu söz konusuydu ama zamanla bu kaldırıldı. Tüm askerlerle ilişki ve diyalogum vardı. Orada askerlerle aramda ağabey- kardeş ilişkisi gelişti. Askerde insanlarla sohbet edip diyalog kurunca ön yargıların kırıldığını gördüm. Hem çevremin hemde başkalarının oyunlarını boşa çıkarmak için bu görevi sabırla tamamladım. Barış ve kardeşliğin tesisinde bir tuğla olsun diye askerde geçirdiğim günlerle ilgili bir kitap yazacağım. Askere alındıktan sonra sağlık konusunda bana yardımcı oldular ve birçok hastaneye giderek raporlar aldım. Bu konuda gerekli duyarlılık sağlandı. Sağlık taleplerim karşılandı. Askeri sağlık yönetmeliğinde yeri olan sağlık sorunlarım vardı. Süreç böyle geliştiği için askerlik benim için kaçınılmaz oldu. ‘Vicdani ret' hakkımı bile kullanamadım. Hem kendi çevremin hem de dışardan gelen her türlü oyunu boşa çıkarmak için alnımın akıyla bu süreci bitirdim.”

Demirtaş, 4 ay tutuklu kalmasına neden olan çürük raporu konusunda hatasının olduğunu kabul ederken, “Kişisel hatamın diyetini ödedim.” dedi.

Nurettin Demirtaş 2009 Haziranında teskere aldı.. Anlaşılan o ki teskeresinin ardından “Kandil” e koşmuş!.. KCK’nın yeni yönetiminde görevli..

Nurettin Demirtaş KCK üst yönetimine getirilmişken kardeşi Selahattin Demirtaş da yeniden TBMM’ye girmeye hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem