Onlara KPSS yok !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 seçiminin ardından çok sayıda eski milletvekilini bakan yardımcılığına getirirken bakan yardımcısı olamayanlar da üst düzey görevlere bürokrat olarak atanıyor. Bu kapsamda 1 eski bakan ile 3 eski milletvekili bürokrat y

Onlara KPSS yok !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 seçiminin ardından çok sayıda eski milletvekilini bakan yardımcılığına getirirken bakan yardımcısı olamayanlar da üst düzey görevlere bürokrat olarak atanıyor. Bu kapsamda 1 eski bakan ile 3 eski milletvekili bürokrat yapıldı.

AK Parti’li eski bakan ve milletvekillerinin devlette üst düzey görevlere atandığına ilişkin açıklama, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık’ın Erdoğan’a yönelttiği soruya verilen yanıtla ortaya çıktı.

O 57 BİN KİŞİ NASIL İŞE ALINDI

Işık, Erdoğan’a, “İktidarınız döneminde birçok kişiyi KPSS yapmadan doğrudan işe aldınız. 57 bin kişiyi KPSS’siz işe aldığınızı benim soru önergemde söylediniz” anımsatmasında bulundu. Işık, Erdoğan’a, AK Parti’nin kaç eski il ve ilçe başkanını, kaç eski milletvekilini yönetim kurulu üyesi olarak atadığını, bu kurum ve kuruluşların adlarını, atananların ne kadar ücret aldıklarını ve ayrıca seçimlerde AK Parti’den aday olup da seçilemeyen kaç kişinin bürokrasiye atandığını sordu.

İŞTE FARUK ÇELİK'İN CEVABI

Işık’ın sorularını Erdoğan adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yanıtladı. Çelik, üç bakanlıkta 1 eski bakanla 3 eski milletvekilinin kamuda üst düzey görevlere atandıkları bilgisini verdi. Çelik, KPSS kapsamı dışında kamu görevlerine atanan 57 bin kişi içinde partili vekil, vekil adayı, AK Parti’li teşkilat yöneticileri olup olmadığına ilişkin soruya ise yanıt vermedi.

Çelik’in bürokrasiye atanan eski vekillerle ilgili yanıtı ise şöyle:

Çevre Bakanı Çay İşletmeleri’ne:

TBMM 22. dönem Rize milletvekili ve 58. hükümette Çevre Bakanı olan İmdat Sütlüoğlu’nun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ataması yapılmış olup bu görevini sürdürmektedir.

Eski vekil SGK’de bakanlık temsilcisi:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nda açık bulunan 1. derece kadrolu Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği’ne (bakanlık temsilcisi) yüksek lisans tez konusu sosyal güvenlik olan 22. dönem Milletvekili Sinan Özkan atanmıştır.

Eti Maden’e 2 vekil:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ilgili kuruluşlarından Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde iki eski vekilin yönetim kurulu üyesi olarak ataması yapılmış olup halen bir eski vekil görev yapmaktadır. Atanan diğer partili vekil, aday, teşkilat yöneticileri ve KPSS’siz işe alınanlara ilişkin sorular ise yanıtsız kaldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler