'Onlar da seçimde oy kullanacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iki çarpıcı iddia gündeme getirdi. İstanbul'da belediyenin Afgan işçileri kaçak çalıştırdığını belgeleyen Tekin, işçilerin yanına giderek sohbet de etti. Tekin, Suriyeli sığınmacıların seç

'Onlar da seçimde oy kullanacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iki çarpıcı iddia gündeme getirdi. İstanbul'da belediyenin Afgan işçileri kaçak çalıştırdığını belgeleyen Tekin, işçilerin yanına giderek sohbet de etti. Tekin, Suriyeli sığınmacıların seçmen yapıldığını da ortaya çıkardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul ziyaretleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak Afgan işçileri çalıştırdığını tespit ettiklerini ettiklerini söyledi.

BELEDİYE KAÇAK AFGAN ÇALIŞITIYOR

Kaçak işçileri fotoğraflayan Tekin, VATAN'a "Kentsel dönüşüm bölgelerinden Kadıköy Fikirtepe’de inceleme yaparken karşılaştığı işçilerle selamlaşıp konuşmak istedim. İşçilerin yanına gittiğimizde yanımızda gazeteci arkadaşlarımız da vardı. İşçilerin Türkçe bilmediğini anlayınca zor da olsa nereleri olduklarını sorduk ve Afgan olduklarını öğrendik. Devletin kollarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, savaştan, zulümden, yoksulluktan kaçan Afgan gençleri yok pahasına hem de kaçak çalıştıklarını tespit ettik. Yetkililere sorsanız taşeron firma gibi bir kılıf uydurabilirler ama bu onların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Kamu hizmetini kaçak göçmenlerle veriyorlar. Bir kamu kurumunun yani devletin kaçak işçi çalıştırdığını düşünebiliyor musunuz. Böyle nizam, böyle hukuk böyle misafirperverlik mi olur.? Anadolu yüzyıllar boyu zulümlerden kaçanların sığındığı toprakların adıdır. Ama şimdiye kadar bunun üzerinden böyle kirli siyaset yapılmamış, sığınmacılar böyle kullanılmamıştı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler