Öner kardeşlerden ’Adriana Lima ve bozkurt’ açıklaması

Dünyaca ünlü model Adriana Lima'ya bozkurt işareti yaptırmalarıyla gündeme gelen boksör Öner kardeşler, olayın Avrupa basınında "terörist gruba destek verdiği" şeklinde yer almasına ve kandırıldığını söyleyen Adriana Lima'ya tepki gösterdi. Kısa bir süre

Öner kardeşlerden ’Adriana Lima ve bozkurt’ açıklaması

Dünyaca ünlü model Adriana Lima'ya bozkurt işareti yaptırmalarıyla gündeme gelen boksör Öner kardeşler, olayın Avrupa basınında "terörist gruba destek verdiği" şeklinde yer almasına ve kandırıldığını söyleyen Adriana Lima'ya tepki gösterdi.

Kısa bir süre önce İngiliz Daily Mail gazetesi, "bozkurt" işareti yapan Adriana Lima'nın "terörist" bir gruba destek verdiğine dair haber yayınlaması ve bu olayın ardından Adriana Lima sözcüsü aracılığıyla "kandırıldığı" şeklinde açıklaması gözleri Adanalı boksör kardeşlere çevirdi. Lima'nın söz konusu işaretin ve nidanın spor salonunun simgeleri olduğunu sandığını açıklayan sözcü, "Adriana'nın Türkiye'deki hiçbir siyasi partiyle bağlantısı yok. Böyle örgütlerle bağlantısı olduğu yönündeki imaları da kati surette reddediyor. Kendisinin iyi niyeti istismar edilerek böyle bir video çekilmesi ve bilgisi ya da rızası olmadan yayınlanması Adriana'yı hayal kırıklığına uğrattı" şeklindeki açıklaması üzerine boksör kardeşler bugün Adana'da bir basın açıklaması yaptı.

BOKSÖR KARDEŞLER BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Boksör kardeşler Buğra Öner ve Alptuğ Öner, babaları Murat Öner ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Miami'ye kampa gittiklerini belirten Buğra Öner, "Amerika'da maçımız vardı, onun için kampa Miami'ye gitmiştik. 45 gün boyunca antrenman yaptık. Burada Adriana Lima ile karşılaştık. Antrenörümüz tanıştırdı, fotoğraf çekilmek istedik. Salonda Göktürk bayrağı ve Doğu Türkistan bayrağı asılıydı. Bunları Adriana Lima'ya anlattık. Kendisi "Ben zaten biliyorum Göktürk Bayrağı'nı dedi. Biz Türk'ün sembolü olan Bozkurt işaretini yaptık. Kendisine de söyledik. Adriana Lima "Cengiz Han'ı Atilla'yı biliyorum" dedi. Video çekerken de uludu. Yani konudan kendisi haberdardır. Biz özellikle de söyledik. Bu siyasi bir şey değildir, "Türklüğün simgesidir" diye söylemiştik. Daha sonra dünya medyasında bu konu baya patladı. Kimi ülkelerde konuyu saptırmaya çalışıldı. Aradan 15-20 gün geçti. Doğu Türkistan nedeniyle Çin'den bir protesto gitti Amerika'da. Biz bunu orada açıklamamıştık. Maçımızı bitirmeyi bekledik. Yoksa Amerika'da da sıkıntı çektik. Ama sustuk o dönemde. Konsolosluk devreye girdi. Daha sonra olay tatlıya bağlandı. Hiçbir sıkıntı çıkmadı. Kendisine anlattık olayı. Kendisi "hiçbir sıkıntı yok, devam edebiliriz" dedi. Ondan sonra antrenmanlarımıza da devam ettik. Zaten antrenman görüntülerimiz de var" diye konuştu.

"BOZKURT İŞARETİ TÜRKLERİN SİMGESİDİR"

Bozkurt işaretinin Türklerin simgesi olduğunu ifade eden Buğra Öner, "Nasıl İngilizlerin simgesi aslan, Amerikalıların simgesi kartal ise Türklerin de simgesi bozkurttur. Bu kesinlikle siyasi bir amblem değildir. Ama şöyle bir olay da var; bozkurtu en güzel temsil eden ve bedel ödeyen ülkücülerdir. Bunu ayırmak lazım. Ama kesinlikle siyasi bir simge değildir. Türk'ün simgesidir bu. Bizim amacımız sadece iyi bir sporcu olmak değil. Bizim amacımız iyi bir Türk olmak. Atalarımıza, geçmişimize laik bir Türk olmaktır. Bizim yaptırdığımız dövmeler Türk'ün tarihi olan ve Türk'ün güzelliğidir. Amacımız sadece antrenman, maç yapmak değil, biz sadece Türklüğü temsil etmek istiyoruz" dedi.

"ADRIANA LIMA REKLAM YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

Buğra Öner, haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını düşündüğünü kaydederek, "Benim düşüncem Adriana Lima eski potansiyelinde değil. Bir prestij kaybında, düşüşte. Bu şekilde reklam yapmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. İkincisi erken seçime gidiliyor. Neden erken seçimi gidilmeye karar verildiğinde bu olay çıktı. Bu video 20 gün önce çıktı. Fransa felaket derecede bizi karalamış, İngiltere yine aynı şekilde ve özellikle Almanya. Bunlar PKK'ya "işçi partisi" diyen, mazlum gösteren ülkeler" ifadelerini kullandı.

Ölüm tehditleri aldıklarının altını çizen Buğra Öner, dava süreci başlatacaklarını söyledi.

"KİMSEYİ KANDIRARAK HAREKET YAPTIRMAYIZ"

Alptuğ Öner ise, dünyada hedef gösterildiklerinin altını çizerek, "Bizler sadece vatanımız ve bayrağımız için mücadele eden insanlarız. Hiçbir kişiyi kandırarak bir hareket yaptırmayız. Öyle bir şeye gerek yok. Böyle güzel bir ırka sahibiz. Muhammet Ali'nin şampiyonluğu alınmıştı, Amerikan vatandaşlığından çıkartılmıştı, hain ilan edilmişti. O mücadelesine devam etti ve Muhammet Ali oldu. O sadece boksuyla Muhammet Ali olmadı, dik duruşuyla Muhammet Ali oldu. Biz de dik duruşumuzla Öner kardeşler olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öner kardeşlerden ’Adriana Lima ve bozkurt’ açıklaması

Öner kardeşlerden ’Adriana Lima ve bozkurt’ açıklaması

Öner kardeşlerden ’Adriana Lima ve bozkurt’ açıklaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem