Ölü terörist sayısı 31'e ulaştı

 TSK 8 askerimizin şehit edildiği Dağlıca saldırısının ardından düzenlenen operasyonlarda 31 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin de sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı.TSK'dan yapılan açıklama şöyle: Operasyonlarda 31 terörist öldürüldü, 1 terörist sağ

Ölü terörist sayısı 31'e ulaştı

 

TSK 8 askerimizin şehit edildiği Dağlıca saldırısının ardından düzenlenen operasyonlarda 31 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin de sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle: Operasyonlarda 31 terörist öldürüldü, 1 terörist sağ olarak ele geçirildi. Saldırıya maruz kalan yerin Dağlıca'daki üs bölgesine olan mesafesi karayolu ile 10 km, kuş uçuşu 5 km. dir. Bu olayı ikinci bir Dağlıca olayı şeklinde göstermek hem mekan, hem de sonuçları itibariyle doğru değildir. Bu olayı ikinci bir Dağlıca olayı şeklinde göstermek hem mekan hem de sonuç itibariyle doğru değildir.

TERÖRLE MÜCADELE

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıyla ilgili, ''Her gün tüm iç güvenlik harekat bölgesiyle ilgili çeşitli kaynaklardan çok sayıda duyum (ham haber) alınmaktadır. Bu duyumlar istihbarat uzmanlarınca değerlendirilerek istihbarat haline dönüştürülmektedir. Gerek duyumlar ve gerekse istihbarat bilgileri tüm kullanıcılara gecikmeksizin bildirilmektedir. Bu saldırı olayında da gerekli ikazlar yapılmış ve birlik tarafından güvenlik tedbirleri gözden geçirilerek teyakkuz durumu artırılmıştır. Ayrıca 17 Ağustos 2011 tarihinden günümüze kadar Irak kuzeyinde (sınır ötesinde) tespit edilen 32'si Kandil'de olmak üzere toplam 387 terörist hedefe 448 sortiyle hava harekatı icra edilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler