Ölü sayısı 249'a ulaştı

Afrika'dan gelen binlerce kaçağın Avrupa'ya gelişteki ilk durağı olan Lampedusa'nın açıklarında meydana gelen olayın ardından arama kurtarma çalışmalarınnda 13 ceset daha çıkarıldı, böylece ölü sayısı 249'u buldu. Cesetleri en son çıkarılanlardan 6'sının

Ölü sayısı 249'a ulaştı

Afrika'dan gelen binlerce kaçağın Avrupa'ya gelişteki ilk durağı olan Lampedusa'nın açıklarında meydana gelen olayın ardından arama kurtarma çalışmalarınnda 13 ceset daha çıkarıldı, böylece ölü sayısı 249'u buldu. Cesetleri en son çıkarılanlardan 6'sının kadın, 6'sının erkek, birinin de çocuk olduğu bildirildi.

Bu arada olayla ilgili soruşturmayı yöneten Agrigento Cumhuriyet Başsavcısı Roberto Di Natale, göçmenlerin Lampedusa'ya giden kaçak botlara binebilmek için 1600 ile 2000 dolar arasında ödeme yaptıklarını, bu işi organize edenlerin kazançlarının tahmini 1 milyon doları bulduğunu ifade etti.

Adayı yarın, Avrupa Birliği Komisyonu Jose Manuel Barroso ziyaret edecek.

Kazadan kurtulan kaçaklar ifadelerinde, geçen perşembe sabaha karşı gerçekleşen olayın, teknenin su alması üzerine yakından geçen gemilerin dikkatini çekip yardım istemek için ateş yaktıklarını, rüzgarın da etkisiyle büyüyen ateşin paniğe neden olduğunu ve bunun da alaboraya yol açmasıyla facianın gerçekleştiğini belirtmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem