Öldürülen PKK'lının şok mektubu

 Öldürülen kadın teröristlerde örgütün üst kademesine ulaştırılmak için yazılmış görüş, öneri ve özeleştirilerin yer aldığı mektuplara ulaşıldı. Sözde Garzan eyaleti sorumluları arasında yer alan 'Yaşar Çiya' kod isimli teröristin 'Arjin Garzan' kod adlı

Öldürülen PKK'lının şok mektubu

 

Öldürülen kadın teröristlerde örgütün üst kademesine ulaştırılmak için yazılmış görüş, öneri ve özeleştirilerin yer aldığı mektuplara ulaşıldı. Sözde Garzan eyaleti sorumluları arasında yer alan 'Yaşar Çiya' kod isimli teröristin 'Arjin Garzan' kod adlı Leyla A.'ya gönderdiği mektup, örgütün kanlı yüzünü ortaya koyacak türden. Örgüt üyelerine güvenlik güçlerine 'bomba yüklü araçlarla saldırın' talimatı veren 'Yaşar Çiya' kod adlı terörist, mektubunun devamında şu talimatları veriyor: "Bazılarının içinde bulundukları keyfî ve sorumsuzca tutum eylemleri boşa çıkarmıştır. Doktor arkadaş arabayı tamire göndermiş, biz masraflarını ödedik. Ayrıca cephane için alınan bir aracın kalan parasını ödedik. Araba 24 milyara alınmış, ayrıca 3 bin dolar da izolasyonu için ödedik. Diğer araç da bize 11 milyara mal oldu. Onun tamiri de tamamlandıktan sonra yarıda kalan planlamamızı tekrardan yapmak niyetindeyiz. Onun için hazırlık yapıyoruz, güçlü patlayıcılar hazırlıyoruz. Sizin yanınızda da iki torba gübre yapılsa iyi olur. Bu patlayıcıları burada hazırladıktan sonra oraya aktaracağız."
 

25 Mayıs 2012 günü Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki emniyet müdürlüğü binasına bombalı saldırı yapılmıştı. Bomba yüklü araçtaki 2 terörist, yakalanacaklarını anlayınca emniyet müdürlüğü binası önünde polisle çatışmaya girdikten sonra bombayı patlatmıştı. Olayda teröristleri engelleyen polis memuru Ahmet Gebel ile teknisyen yardımcısı İsmail Sakın şehit olmuştu. Kaçak yollardan Türkiye'ye giren 'Andok Farqin' kod adlı Ramazan Yılmaz ile 'Êrîş Gever' kod adlı Cengiz Özek'in beraberlerinde getirdikleri patlayıcıları, Gaziantep'te noter aracılıyla satın aldıkları araca yerleştirdikleri belirlenmişti. Yaklaşık 40 kilo olduğu tahmin edilen plastik patlayıcı, saldırı sırasında araçla birlikte patlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler