Öldürülen ABD'li Sarai'nin otopsi raporu açıklandı

Cankurtaran’da cesedi bulunan ABD’li Sarai Sierra’nın kocası, kardeşi, 2 arkadaşı ve ABD Başkonsolosluğu’ndan bazı yetkililer ile birlikte geldikleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde soruşturma ile ilgili bilgi aldı. Öte yandan Sarai Sierra’nın cesedi üzerinde y

Öldürülen ABD'li Sarai'nin otopsi raporu açıklandı

Cankurtaran’da cesedi bulunan ABD’li Sarai Sierra’nın kocası, kardeşi, 2 arkadaşı ve ABD Başkonsolosluğu’ndan bazı yetkililer ile birlikte geldikleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde soruşturma ile ilgili bilgi aldı. Öte yandan Sarai Sierra’nın cesedi üzerinde yapılan Adli Tıp Kurumu incelemesinde ölüm sebebine neden olan kafatasında meydana gelen kırığın nasıl bir aletle gerçekleştiği tespit edilmeye çalışılıyor. Ayrıca ilk incelemede tecavüz bulgusunun bulunmadığı da raporda belirtildi.

Günlerdir polis tarafından aranan ve önceki gün Cankurtaran’daki surların dibinde bir dehlizde cesedi bulunan Sarai Sierra’nın kocası Stevens Sierra, kardeşi Davit Jimenez, 2 arkadaşı ve ABD Başkonsolosluğu’ndan bazı yetkililer İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi. Soruşturma ile ilgili bilgi almak için Emniyet Müdürlüğü’ne geldiği öğrenilen Sarai Sierra’nın yakınları ve konsolosluk yetkilileri yaklaşık bir saat içerde kaldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak binadan ayrıldı.

KAFATASI KIRIĞINA SEBEP OLAN ALET ARAŞTIRILIYOR
Öte yandan esrarengiz cinayetle ilgili polis tarafından yapılan araştırmada tüm hızıyla sürüyor. Adli Tıp Kurumu tarafından Sarai Sierra’nın cesedi üzerinde yapılan inceleme sonucunda hazırlanan ön raporda ölüm sebebi olarak genç kadının kafatasında meydana gelen kırık olduğu öğrenildi. Kafatasında meydana gelen kırığın nasıl bir aletle yapıldığının yetkililer tarafından araştırıldığı öğrenildi. Cinayet Büro Amirliği yetkilerinin de katıldığı ilk incelemede ceset üzerine tecavüz edildiğine dair bir emare bulunmadığı öğrenildi. Sarai Sierra’nın cesedinden alınan kan örneği ile tırnak aralarından ve cinsel organından alınan örneklerin incelenmesine başlandığı öğrenildi. Cesedin yakınlarında bulunan bir battaniye de incelemeye alındı.

GÖRÜNTÜDEKİ GİYSİLERİN AYNI
Sarai Sierra’nın Sirkeci ve çevresindeki son görüntüleri ABD’li kadının cesedinin bulunmasında büyük katkı sağlamıştı. Sarai Sierra’nın son kamera görüntülerindeki giysileri ile cesedinin üzerindeki giydiler aynı olduğu da belirlendi. Yetkililer olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir gözaltı olmadığını soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirttiler.

ÇİM BİÇME MAKİNASI DA KULLANILDI

Sarai Sierra'nın ölümüyle ilgili olay yerindeki arama çalışmaları, saat 09.00'da tekrar başladı. Bugün delil arama çalışmalasrında dedektör, çim biçme makinesi ve dedektör köpek de kullanıldı. Olay yeri ve çevresinde 3 dedektör ve bir köpekle geniş çaplı alan karış karış inceleniyor. Cinayetin aydınlatılmasında önemli bir ipucu olarak görülen Sierra'nın tablet bilgisayarı ile cep telefonu bulunmaya çalışılıyor.

POLİS TEKRAR OLAY YERİNDE

Sarayburnu- Cankurtaran arasında, surların dibindeki dehliz içinde kaybolduktan 12 gün sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'nün kurduğu özel bir ekibin iz sürmesi ile cesedine ulaşılan Amerikalı Sarai Sierra için inceleme devam ediyor. Polis kaynaklarından edinilen bilgilere göre cesedin bulunduğu yer surların dibinde girişi 40 santim, içi küçük bir oda büyüklüğünde bir dehliz.

HERYERİNDE KESİK VE ÇİZİK VAR

Burada kot pantolonu ve iç çamaşırı dizine kadar indirilmiş halde cesedine ulaşılan Sierra'nın kafasında derin bir yara bulunuyor. Vücudunun büyük kısmında darp sonucu oluşan çürüklerin bulunduğu ve neredeyse her yerinde çizik ve kesiklerin olduğu belirlendi. Dehliz girişinin 40 santim büyüklüğünde olması nedeniyle Sarai Sierra'nın öldürüldükten sonra sürüklenerek buraya getirilmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Ayrıca ceset bulunduğunda, üzerinde tren yollarında kullanılan ahşap blokların olduğu, bu durum cinayeti işleyen kişi ya da kişilerin cesedi saklamaya çalıştıkları tezini ortaya çıkarıyor.

OTOPSİ TAMAMLANDI

İstanbul'da kaybolduktan bir süre sonra ölü bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın otopsisi tamamlandı.  ABD'li Sarai Sierra'nın otopsisinde bazı bulgular elde edildi. Alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu laboratuvarlarına gönderildi. Sierra'nın cenazesi de  bugün ailesine teslim edilecek. Örneklerin laboratuvar ortamında incelenmesinin ardından çıkan sonuçlarla beraber otopsi raporu hazırlanacak. Otopsi raporlarının genellikle 2-2,5 ay içinde tamamlandığı ancak  Sarai Siarra'nın ''özel durumu'' nedeniyle sürenin biraz daha uzayabileceği öğrenildi. Raporun yaklaşık 3 ay içinde çıkabileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem