Olaylar çıktı: 1'i polis 5 yaralı

ADANA'nın Seyhan Nehri kenarındaki seyyar satıcıları kaldırmak isteyen zabıta ile esnaf arasında arbede çıktı. Yıkıma direnenlere müdahale eden bir polis, başına vurulan kalasla yaralandı. Taşlı, bıçaklı direnişe plastik mermi kullanarak karşılık veren Çe

Olaylar çıktı: 1'i polis 5 yaralı

ADANA'nın Seyhan Nehri kenarındaki seyyar satıcıları kaldırmak isteyen zabıta ile esnaf arasında arbede çıktı. Yıkıma direnenlere müdahale eden bir polis, başına vurulan kalasla yaralandı. Taşlı, bıçaklı direnişe plastik mermi kullanarak karşılık veren Çevik Kuvvet polisinin silahından çıkan mermi bir vatandaşı yaraladı.

Seyhan Baraj Gölü kıyı şeridini oluşturan Adnan Menderes Bulvarı'ndaki görüntü çirkinliği ve işgali ortadan kaldırmak isteyen Adana Büyükşehir Belediyesi, yıkım kararı aldı. Kararı da 15 gün önce işgalci olarak nitelendirdiği esnaflara bildirdi. Tebliğe rağmen işgale devam eden yerler, zabıta ve polis ekiplerince yıkılmaya başlandı. Yıkıma engel olmak için kimileri kendini zincirle büfeye bağladı, kimileri ise eline geçirdiği sopalarla görevlileri saldırdı. Zincirleri kırıp direnişçileri etkisiz hale getirmek isteyen bir polis başına aldığı kalas darbesiyle ağır yaralandı. Bazı esnaf ise belediye görevlilerini beklemeden prefabrik işyerlerini yıkmaya başladı. Yıkım sırasında çamura saplanan zabıta aracı onlarca görevli tarafından kurtarılamadı. Üzerine çıktıkları aracı kurtarmayı başaramayan zabıtaların imdadına iş makinesi yetişti.

Adnan Menderes Bulvarı'nı oluşturan 10 kilometrelik sahil şeridindeki işgal altında bulunan bütün tezgahlar tek tek yıkılırken, direniş gösteren bir genç, zabıtalara bıçakla saldırdı. Saldırganı etkisiz hale getirmek isteyen polisi taş yağmuruna tutuldu. Kaçan saldırgan sığındığı tekel büfesinde yakalanıp gözaltına alınırken, taş atan gençlerin üzerine polis plastik mermi sıktı. Plastik merminin isabet ettiği 1 kişi ile arbede sırasında 3'ü kadın yaralandı.

Adnan Menderes Bulvarı'nı savaş alanına çeviren yıkım sırasında, yaşanan gerginlikten habersiz, piknik yapmak için gelen bazı vatandaşlar ise direnişçiler ile polis arasında zor anlar yaşadı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem