Okutan'ın koruması tutuklandı

 Bir dönem Trabzon valililği görevinde de duu bulunan Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan’ın uzun yıllar yakın korumalığını yapan Ali İ.Ö. eğitim için yapılan bağışları zimmetine geçirmekten tutuklandı.Okutan’ın silah ruhsatı verdiği toplam 400 kişiden alın

Okutan'ın koruması tutuklandı

 Bir dönem Trabzon valililği görevinde de duu bulunan Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan’ın uzun yıllar yakın korumalığını yapan Ali İ.Ö. eğitim için yapılan bağışları zimmetine geçirmekten tutuklandı.

Okutan’ın silah ruhsatı verdiği toplam 400 kişiden alınan 10’ar bin lira bağışın bir bölümünün hesapta olmadığı belirlendi.

Şanlıurfa, ithal “angus”tan sonra şimdi de silah taşıma ruhsatı verilen işadamlarından “eğitime katkı payı” altında toplanan paraların zimmete geçirilmesi skandalı ile gündeme geldi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in talimatıyla hakkında soruşturma başlatılan Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan’ın yıllarca korumalığını yapan polis memuru Ali İ.Ö, “zimmet” suçundan Ankara’da tutuklandı.

RUHSATA 10 BİN TL BAĞIŞ

Geçen yılki kararname ile merkeze çekilen eski Vali Nuri Okutan’ın iki yıl görevyaptığı UrfaValiliği döneminde 400’ü aşkın işadamı, esnaf vb. kişiye silah taşıma ruhsatı verdiği öne sürüldü.Okutan’ın silah taşıma ruhsatı verdiği kişilerden “eğitime katkı payı” altında 10’ar bin lira bağış aldığı ve paraların valilik adına kamu bankasında açılan hesaba yatırıldığı belirlendi.

PARA EKSİK ÇIKTI

Müfettişler, okul yaptırmak ve okulların ihtiyacını karşılamak üzere toplanan bağışların yatırıldığı banka hesabını inceledi. Yapılan araştırmada silah taşıma ruhsatı alan kişilerin paraları Nuri Okutan’ın yakın koruması Ali İ.Ö’nün topladığı tespit edildi. Ancak yatırılan rakamların farklı olması müfettişlerin dikkatini çekti. Yapılan soruşturmada söz konusu hesapta paranın eksik olduğu yönünde bulgulara ulaşıldı. Hakkında yakalama kararı verilen veOkutan’ınmerkeze alınmasıyla Ankara’ya tayin edilen Ali İ.Ö. önceki gün gözaltına alındı. Ali. İ.Ö. “irtikap” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Koruma makbuzları yakmış

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda “şüpheli” sıfatı ile ifadesi alınan koruma polisi Ali İ.Ö. silah taşıma ruhsatı verilen kişilerden aldığı bağışları İstanbul Valiliği’nin açtığı hesaba yatırdığını iddia etti. Ali İ.Ö. ifadesinde şunları söyledi: “Vali Bey bu görevi bana vermişti. Silah taşıma ruhsatı verilen kişilerden toplanan bağışları ben takip ediyordum. Aldığım bağışların tamamını söz konusu hesaba yatırdım. Bankada kayıtları olduğu için makbuzların bir kısmını yırtıp attım, bir kısmını da yaktım.”

‘Usulsüz ’ onay suçlaması

Vali Nuri Okutan’ ın okul yaptırmak için kamu bankasında açtırdığı hesapla ilgili “usulsüz” bir onay aldığı da iddialar arasında. Okutan’ın eğitime katkı sağlamak için açtığı hesaba, “Angus ithalatında da kullanılabilir” diye ikinci bir onay verdiği ileri sürüldü. Eski valinin geçen yıl bu hesaptan yaklaşık bir milyon lirayı angus ticaretine aktardığı iddiaları soruşturmaya konu oldu.

Kredi çetesi çiftçilerin kanını emmiş!

Şanlıurfa’da devlet destekli besi hayvancılığı için 50 kişi adına sahte belgelerle kredi çeken şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda Ankara, Afyonkarahisar ve Şanlıurfa’da 7 kişi gözaltına alındı. Şebekenin Çeltik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri adına sahte belge ve tehditle 1.7 milyon TL kredi çektiği öğrenildi. Operasyonun ardından inceleme başlatan mali polis adına kredi çekilen 50 üyeden 3’ünün 2008 yılında öldüğünü, diğer 47 üyeden 40’ının imzalarının sahte olduğunu tespit etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem