Okulu su basınca olan oldu

Kocaeli'nin Yuvam Akarca semtinde yollar tamamen sular altında kaldı. Şiddetli sağnak yağmur sonrasında Sabancı Anadolu ve Teknik Lisesi'nin birinci katını su bastı. Buradaki sandıklar ve oy pusulaları son anda kurtarılarak üst katlara taşındı.Kocaeli'nde

Okulu su basınca olan oldu

Kocaeli'nin Yuvam Akarca semtinde yollar tamamen sular altında kaldı. Şiddetli sağnak yağmur sonrasında Sabancı Anadolu ve Teknik Lisesi'nin birinci katını su bastı. Buradaki sandıklar ve oy pusulaları son anda kurtarılarak üst katlara taşındı.Kocaeli'nde öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur Yuvam Akarca'da hayatı felç etti. Oylarını kullanmak için evlerinden çıkan vatandaşlar yolları su basması nedeniyle büyük mağduriyet yaşadı. Yuvam Akarca'ya giden yollar tamamen sularla kaplanınca araçlardan bir bölümü yollarda kaldı. Sularla mücadele eden vatandaşlar duruma isyan etti. Bazı araçlar köprülerin altlarında kalınca itfaiyeden yardım istendi.

Yuvam Akarca semtinde bulunan Sabancı Anadolu Teknik Lisesi de sağnak yağmurdan nasibini aldı. Etkili olan yağış sonrasında okulun zemin katında bulunan sınıfları su bastı. Zemin katta bulunan sınıflarda oy kullanma işlemine bir süre ara verildi. Ayrıca sınıflardaki oy kullanma kabinleri ve perdelerde çalışanlar tarafından bir üst kata çıkarıldı. Sandık başkanları ile sandık müşahitleri, sandıkları da alarak üst katlarda uygun olan başka bir sınıfa alındıktan sonra oy kullanılmaya devam edilebildi. Okuldaki suyun tahliyesi için itfaiye ekipleri gönderildi.

Sabancı Anadolu Teknik Lisesi Müdürü ve seçim bina sorumlusu Fikri Karaman, yağışın hemen ardından oy pusulaları ve sandıklar sular altında kalmadan üst katlara taşıdıklarını söyledi. Karaman, kısa süreli olarak oy kullanma işleminin durdurulmasından sonra oy kullanma işlemine devam edildiğini dile getirdi.

Okul hademelerinden Mustafa Toy, yağmur çok kuvvetli olduğunu, bu nedenle rögarların su almayarak okulu su bastığını ifade etti. Rüstem Aydın, aniden yağmur yağdığını, 15 dakika içinde okulu su bastığını anlatarak, "Okul çukura yapılmasından dolayı zemin kattaki sınıfları her yağışın ardından su basıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem