Okullara mescit

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na okullara mescit açılması için başvuruda bulundu. Sendika, üniversitelerde cami ve mescitlerin bulunduğunu anımsatarak, "Okullarda neden olmasın?" diye sordu.Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah Ay

Okullara mescit

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na okullara mescit açılması için başvuruda bulundu. Sendika, üniversitelerde cami ve mescitlerin bulunduğunu anımsatarak, "Okullarda neden olmasın?" diye sordu.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah Aydın yazılı bir açıklama yaptı.Açıklamasında zorunlu eğitimin 12 yıla çıktığını anımsatarak, "Dinen mükellef sayılan öğrencilerin, okulda kalma saatleri arttı" dedi.
 
Çok sayıda eğitim çalışanının okulda mescit talebiyle kendilerine başvurduğunu belirten Aydın, Anayasa ve Bakanlık genelgeleri gereği, idarecilerin ibadetlerini yapmak isteyenlere yer göstermek zorunda olduğunu söyledi. Emrullah Aydın, yetkililere gönderilmek üzere, Türkiye genelinde okulda mescit talebi için dilekçe kampanyası başlattıklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem