Okul başladı süt içmeye devam

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı’nın üçüncü yılında, yaklaşık 6,5 milyon öğrenciye ücretsiz süt dağıtımı ile Adana’da da başladı.Ayfer Doğruol İlkokulu’nda öğ

Okul başladı süt içmeye devam

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı’nın üçüncü yılında, yaklaşık 6,5 milyon öğrenciye ücretsiz süt dağıtımı ile Adana’da da başladı.

Ayfer Doğruol İlkokulu’nda öğretmenler sabah okula gelen öğrencilere önce sütün faydalarını anlattı daha sonra ise sütleri dağıttı. Sütü içen öğrenciler kendilerinin evde de süt içtiklerini, devletin süt dağıtmasına çok sevindiklerini belirterek, "Çünkü süt daha sağlıklı gelişmemizi sağlıyor. Daha zeki olmamızı, kemiklerimizin daha sağlıklı olmasını sağlıyor" dedi.

Bir öğrenci de süt ile ilgili yazdığı şiiri sınıfta okudu.

Sınıf öğretmeni Şenay Özakın ise, süt dağıtılmadan önce de kendilerinin öğrencilere süt içmeleri konusunda eğitim verdiklerini, devlet tarafından süt dağıtılmasında çok iyi olduğunu belirterek, "Bundan sonra haftada 3 gün çocuklara süt dağıtacağız. Biz bunun 5 güne çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.

2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak Okul Sütü Programı kapsamında, ana sınıfı ve ilkokullardaki 6 milyon 330 bin 215 öğrenciye süt dağıtılacağı, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun ambalajlı, 200 ml. sade, yağlı, UHT kutu sütlerin, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü dağıtılacağı öğrenildi. İlköğretim çağındaki öğrencilere süt tüketim ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak suretiyle zihinsel ve fiziksel olarak gelişimlerinin artırılmasını hedefleyen Okul Sütü Projesi ile ayrıca, uzun vadede süt tüketimi artırılarak süt üreticisine destek olunmasının amaçlandığı öğrenildi. İlk defa 2012 yılında uygulanan Okul Sütü Programı kapsamında ilk yıl 27 bin 262 ton, 2013 yılında 55 bin 915 ton süt dağıtımı yapıldığı, bu yıl dağıtılacak 60 bin 770 ton süt ile birlikte böylece 3 yılda toplam 143 bin 947 ton süt dağıtımı yapılmış olacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler