Oğuz Bulut tahliye edildi

 Ergenekon Davası'nda bakan mahkeme, 4 buçuk yıldır tutuklu yargılanan eski Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Bulut'un tahliyesine karar verdi. Duruşma 22 Nisan'a saat 09.30'a erteledi. Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi yaklaşık 4

Oğuz Bulut tahliye edildi

 

Ergenekon Davası'nda bakan mahkeme, 4 buçuk yıldır tutuklu yargılanan eski Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Bulut'un tahliyesine karar verdi. Duruşma 22 Nisan'a saat 09.30'a erteledi. 

Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi yaklaşık 4 saat süren aranın ardından ara karalarını açıkladı. Mahkeme Heyeti, Oğuz Bulut'un dosya kapsamı, delil durumu ve yatılan süreyi de gözönünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Bulut'un yurtdışına çıkışına yasak koydu.

Öte yandan mahkeme bugünkü oturuma katılıp da duruşma sırasında avukat Vural Ergül'ün söz ve davranışları doğrultusunda salonu izinsiz olarak terk eden ve bugünkü oturuma katılmayan avukatlar hakkında gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Barosu'na ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na ayrı ayrı müzekkere yazılmasına karar verdi.

Aralarında Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da bulunduğu 66 tutuklu sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 22 Nisan'a saat 09.30'a erteledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem