Ogün Samast'ın babası ifade verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak ifade veren Ogün Samast’ın babası Ahmet Samast. “Ben o dönemde Trabzon’da emniyet müdür yardımcısı olan Necati Ekici’ye ‘oğlumun yerini jandarma komutanı bilir.’ ş

Ogün Samast'ın babası ifade verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak ifade veren Ogün Samast’ın babası Ahmet Samast. “Ben o dönemde Trabzon’da emniyet müdür yardımcısı olan Necati Ekici’ye ‘oğlumun yerini jandarma komutanı bilir.’ şeklinde sözler sarf etmedim" diye konuştu.

 OGÜN SAMAST’IN BABASI İFADE VERDİ

Davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği ara kararla cinayetin işlendiği dönemde Trabzon’da emniyet müdür yardımcısı olan Necati Ekici’nin talimatla ifadesini aldırmıştı. Ekici ifadesinde, cinayetin ardından Ogün Samast’ın babası Ahmet Samast, “Oğlumun yerini Jandarma komutanı bilir. Onunla sık sık görüşüyorlardı’ dediğini iddia etti. Bunun üzerine mahkeme Ahmet Samast’ın talimatla ifadesini alınmasına karar verdi.

OGÜN SAMAST’IN BABASI: "BEN EKİCİ’YE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM"

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren Ahmet Samast, dönemin Trabzon’da emniyet müdür yardımcısı olan Necati Ekici’nin ifadelerini yalanladı. Cinayetin ardından emniyete gittiğini belirten Ahmet Samast, “Bana sorulan cevaplara yanıt verdim. Ama ben yardımcısı olan Necati Ekici’ye ‘oğlumun yerini jandarma komutanı bilir. Onunla sık sık görüşüyorlardı’ diye bir şey söylemedim" dedi.

ERGENEKON SANIĞI AVUKAT CİNAYETTEN SONRA BİZE GELDİ

Öte yandan talimat üzerine verilen ifadeye katılan Hrant Dink ailesi avukatları Ahmet Samast’a Ergenekon davasının tutuksuz sanığı ve Yasin Hayal’in eski avukatı Fuat Turgut’a ilişkin sorular sordu. Avukatların “Cinayetin ardından Fuat Turgut sizinle görüştü mü?" sorusuna Ahmet Samast, “Avukat Turgut, belediyede basın işlerine bakan bir arkadaşımın aracılığı ile cinayetten sonra yanımıza geldi. Bize ‘Ogün’ün avukatlığını yapıyım’ dedi. Ancak biz kabul etmedik" diye yanıt verdi.

Ogün Samast, 2009 yılında görülen bir duruşmada Fuat Turgut’un ailesini tehdit ettiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem