Öğretmenlere ek gelir imkanı...

 Dershanelerin kapatılması konusundaki belirsizliklerin de olumsuz olarak etkilediği eğitim sektöründe, öğretmenler mesleklerini icra etme noktasında çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı. Mezun olduktan sonra atanamama, tayin durumunun belirsizliği ve g

Öğretmenlere ek gelir imkanı...

 Dershanelerin kapatılması konusundaki belirsizliklerin de olumsuz olarak etkilediği eğitim sektöründe, öğretmenler mesleklerini icra etme noktasında çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı. Mezun olduktan sonra atanamama, tayin durumunun belirsizliği ve gelir yetersizliği gibi nedenlerle çeşitli sorunlar yaşayan öğretmenlere eğitim koçluğu yeni bir fırsat yaratıyor.

Eğitim koçluğunun öğretmenlerin sürekli belirsizleşen durumuna avantaj sağlayacağına dikkati çeken HelpA Akademi Genel Koordinatörü ve Klinik Psikolog Gülşah Sam Orhan, öğrenci koçluğunun öğretmenlerin gelirlerini yükseltmeleri için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

Kaliteli bir eğitim koçunun, özel ders veren bir öğretmene göre çok daha iyi ücretlerle hayatını idame ettirebileceğini belirten Orhan, "Bugün özel ders saatlerinin ücretleri 80 lira civarındayken, kaliteli bir eğitim koçluğu seansının fiyatı ise 180 ile 200 lira arasında değişiyor. Bu da öğretmenler için bu mesleği cazip hale getiriyor" dedi.

 Orhan, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de eğitim sisteminde artık öğrenci koçluğunun yerleşeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Aileler sınavlara hazırlanan çocuklarının özel ders öğretmenleri yerine, onların hem eğitim hem de sosyal hayatlarıyla ilgilenecek; onlara sınav motivasyonu sağlayacak koçlarla çalışmasını tercih ediyor. Çünkü ders çalışırken konsantrasyon eksikliği yaşayan, ders çalıştığı halde başarısız olan, okulda ve evde uyumsuz tavırlar sergileyen çocuklar ne tür imkanlar verirseniz verin, arzulanan hedefe ulaşamaz. Oysa bu sorunlar eğitim koçları aracılığıyla kolaylıkla çözülebilir."

ULUSLARARASI SERTİFİKA VERİYOR

Türkiye'de eğitim koçluğunun gelecekte öğretmenler için gözde bir meslek olacağına da değinen Orhan, HelpA Akademi'de eğitim koçluğunun uluslararası normlara göre öğretildiğini kaydetti.

Öğretmenlere verilen kursun sonunda uygulanan sınavda yeterli görülen koç adaylarına uluslararası yeterlilik sertifikası da verildiğini anlatan Gülşah Sam Orhan, "Psikoloji eğitimli eğitmenlerle çalışan ve psikometrik testler yoluyla analiz metotları kullanan bilimsel eğitim programı içerikli HelpA Akademi'de, pek çok kurum ve kuruluş öğretmeni, eğitim koçluğu eğitimleri alıyor. Bu anlamda Türkiye'ye yeni koçlar yetiştiren HelpA Akademi uyguladığı sınav sonucu yeterli gördüğü koç adaylarına uluslararası sertifika veriyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler