Öğretmen Atamalarında torpil mi var?

Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci MEB'in Öğretmen Atamalarında adaletsi davrandışını söyledi.

Öğretmen Atamalarında torpil mi var?

Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci MEB'in Öğretmen Atamalarında adaletsi davrandışını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Şubat ayında ataması yapılan 30 bin “aday öğretmen”e danışmanlık yapması için belirlediği 35 bin danışman öğretmenin büyük bölümünün iktidara yakın sendika üyeleri arasından seçilmesi, bu tür konularda sicili bozuk olan MEB’in bir adaletsiz uygulamaya daha imza attığını göstermiştir.

Yeni atanan öğretmenlerin 6 aylık dönemde yetiştirilmeleri amacıyla en az 10 yıl hizmeti olan öğretmenler arasından ulusal ve uluslararası projelerde koordinatör, danışman veya katılımcı öğretmen olarak görev almış, sosyal kültürel faaliyetlere katılım sağlayan, iletişim becerisi ve temsil yeteneği güçlü, mesleği ile ilgili kriterlerden bir veya birkaçına sahip öğretmenlerin danışman öğretmen olabileceği belirtilmiş olmasına rağmen, danışman öğretmenler belirlenirken en önemli kriterin “hükümet sendikası üyesi olmak” olduğu ortaya çıkmıştır.  

Eğitimin bütün alanlarında yaşanan atama ve görevlendirmelerde liyakatten çok sendikal-siyasal referanslarla hareket edenlerin, benzer bir uygulamayı danışman öğretmenler için hayata geçirmesi, kamu yönetimi anlayışının geldiği noktayı göstermektedir.

Yeni atanan öğretmenlere danışmanlık yapacak öğretmenlerin büyük bölümünün yandaş sendika üyeleri arasından seçilmesi, hem öğretmen adaylarının mesleki deneyim kazanma sürecinin sağlıklı işlemesi açısından, hem de eğitim sisteminin bugünü ve geleceği açısından endişe vericidir. Yıllardır iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerine paralel hareket eden, her alanda eğitimin siyasi iktidarın ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirilmesi için çalışan ve laik bilimsel eğitim anlayışına açıkça meydan okuyan bir sendikanın üyeleri arasından seçilen danışman öğretmenlerin yeni atanan öğretmenlere nasıl ve ne yönde danışmanlık yapacağını tahmin etmek zor değildir.

Eğitim Sen olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki; danışman öğretmenlerin belirlenmesi sürecinde sendikal ya da siyasal referanslara göre belirleme yapmak eğitim sistemine darbe üstüne darbe vurmaktan başka bir anlam taşımayacaktır. Böylesine önemli bir konuda görev yapacak öğretmenler belirlenirken kariyer, liyakat ve yeterlilik gözetilerek, bilimsel, objektif bir değerlendirme esas alınmalıdır. Eğitimin her alanında olduğu gibi, danışman öğretmenlerin belirlenmesi sürecinde de her türlü keyfi, taraflı ve ayrımcı uygulamaya son verilmesini talep ediyoruz.  04.03.2016

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler