Öğretmen adayları 8 ay daha bekleyecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2013 yılına ait öğretmen atamalarının eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde Ağustos ayında sonuçlandırılacağını söyledi. Dinçer, Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin soru önergelerini yanıtlarken 2011 v

Öğretmen adayları 8 ay daha bekleyecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2013 yılına ait öğretmen atamalarının eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde Ağustos ayında sonuçlandırılacağını söyledi. 

Dinçer, Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin soru önergelerini yanıtlarken 2011 ve 2012 KPSS sonuçlarına göre atama bekleyen 295 bin 426 potansiyel aday bulunduğunu açıkladı. 
 
Dinçer, “Şu anda eğitimde öğretmenle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadı. Kadro arttıkça öğretmen ihtiyacımızı dolduracağız. Benim tahminim bütçe verilmesi halinde 2-3 yıl içinde derslik ve öğretmen ihtiyacının karşılanacağı doğrultusundadır” dedi. Yüzde 100 okullaşma olması halinde 120 bin öğretmene ihtiyaç olacağını anımsatan Dinçer, “Halen o seviyeye ulaşılmadığı için öğretmen ihtiyacımız 120 bin değil. 
 
Geçen yıl 64 bin ücretli öğretmen istihdam edilirken, alınan tedbirlerle sayı ciddi oranda azaldı. Bu yıl 12-13 bin ücretli öğretmene ihtiyaç duyduk. Bu sayı önümüzdeki yıllarda azalacak. 
 
Dolaysıyla ücretli öğretmen uygulamasının sonuna geldik” dedi. Dinçer, “Dershane ücretlerinin yüzde 50’sinin devlet tarafından ödenmesi konusunda herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır” bilgisini de verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem