Öğrencilerin oy kullanımı tehlikede

12 Haziran seçimlerinde eğitim gören 3 milyon öğrencinin 31 Mart'a kadar nüfus müdürlüklerine oy kullanacakları adresi bildirmeleri gerekiyor.Türkiye'nin değişik şehirlerindeki üniversitelerde öğrenim gören yaklaşık 3 milyon öğrencinin, eğitim gördükleri

Öğrencilerin oy kullanımı tehlikede

12 Haziran seçimlerinde eğitim gören 3 milyon öğrencinin 31 Mart'a kadar nüfus müdürlüklerine oy kullanacakları adresi bildirmeleri gerekiyor.

Türkiye'nin değişik şehirlerindeki üniversitelerde öğrenim gören yaklaşık 3 milyon öğrencinin, eğitim gördükleri şehirlerde oy kullanabilmeleri için adres kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. 31 Mart'a kadar adres kaydı yaptırmayan öğrenciler, seçimlerde memleketlerinde oy kullanmak durumunda kalacak. Seçmen listeleri yarın muhtarlıklarda askıya çıkıyor. İkamet değiştirenlerin 13 gün içerisinde yeni adreslerini nüfus müdürlüklerine bildirmesi şart. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun ikamet adresi eğitim gördükleri şehirde değil, memleketlerinde görünüyor.

Öğrencilerin bu süre içerisinde, eğitim gördükleri okuldan öğrenci belgesi ve kaldıkları yurtlardan belge alıp nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Oradan alacakları, adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belgeyi de İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na teslim etmeleri gerekli. Öğrencilerin bu süreçte dikkat etmesi gereken önemli bir husus bulunuyor. Yurt adresini nüfus müdürlüğüne bildirirken, bu adresin asıl adres olduğunu belirtmesi icap ediyor.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDE NELERE DİKKAT ETMELİ?
Yeni ikamet adresinizin bağlı bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğüne nüfus cüzdanınızı ibraz ederek başvurmak yeterli.

Özel evlerde kalan öğrenciler ise oturdukları eve ait noter tasdikli kira kontratı ile elektrik, doğalgaz veya su gibi üzerine olan fatura ile nüfus müdürlüğüne gidip ikamet kaydı yaptırması gerekiyor.

Akrabasının, arkadaşının veya bir yakınının yanında ikamet edenlerin, yanında ikamet ettikleri kişi ile birlikte nüfus müdürlüğüne başvurması icap ediyor.

İkametini bir önceki seçimlere göre değiştirmeyenlerin de muhtarlıkta askıya çıkan seçmen listesini kontrol etmesi gerekli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler