Öğrencilerden askerlere duygu dolu mektuplar

Son günlerde yaşanan terör olaylarında verilen şehitlerden sonra Antalya'da bulunan özel bir kolejin 8. sınıf öğrencileri, Hakkari Yüksekova'da bulunan 6. Hudut Taburu askerlerine duygu dolu mektuplar gönderdi.Yaşanan terör olaylarından sonra ülke çapında

Öğrencilerden askerlere duygu dolu mektuplar

Son günlerde yaşanan terör olaylarında verilen şehitlerden sonra Antalya'da bulunan özel bir kolejin 8. sınıf öğrencileri, Hakkari Yüksekova'da bulunan 6. Hudut Taburu askerlerine duygu dolu mektuplar gönderdi.

Yaşanan terör olaylarından sonra ülke çapında teröre tepki eylemleri ve protesto gösterileri yapılırken, Antalya'da özel bir kolejde okuyan 50 kişilik 8. sınıf öğrencileri de duyarlı bir projeye imza attı. Öğrenciler, asker ve polislerin yanında olduklarını, onlara destek olduklarını göstermek için duygularını kaleme aldı. Öğrenciler, minik kalpleriyle vatan için, canını dahi feda eden şanlı askerlere mektubun yanı sıra gönüllerinden geçen anahtarlık, kolye ve el emeği göz nuru hediyeler gönderdi. 50 kişilik öğrenci grubu, mektuplarını Hakkari Yüksekova'da bulunan 6. Hudut Taburu askerlerine gönderme kararı aldı. Yazdıkları mektupları Türkçe öğretmenleri Fatih Tuncay'a teslim eden öğrenciler, daha sonra bütün mektupları şanlı Türk bayrağına sararak üstüne şu notu düştüler, "Kahraman Türk askeri, bu bayrak içindeki mektuplar, sadece bir grup öğrencinin elinden değil, bir milletin gözünden kopup gelmiştir. Kalplerimiz daima sizinle atacaktır."

"BU DUYGULAR HERKESİN DUYGULARI"

Projenin mimarı olan Türkçe Öğretmeni Fatih Tuncay, yazılan mektuplarda herkesin duygularının olduğunu dile getirdi. Tuncay, "Bu aslında hepimizin duyguları, sadece buradaki bir grup öğrencinin değil. Bu duygular Türk milletinin duygularıdır. Çocuklarımız burada huzur içerisinde ders görüyorlarsa, huzur içerisinde evlerimize gidebiliyorsak, gezebiliyorsak oradaki askerlerimiz sayesinde. Onlar orada zor şartlar altında çatışmaya girerken ve acı dolu haberleri duyarken, rahat ve huzur içerisinde olamayız. Olmamamız gerekiyor. Hepimiz bu duyarlılığa sahip olmalıyız. Bizde burada öğrencilerimle hiç değilse küçükte olsa onlara duygularımızı iletmek istedik. Çünkü biz onları çok seviyoruz ve hep onların yanında olacağız" dedi.

Çocukların mektup dışında asker ağabeylerine çeşitli hediyeler de gönderdiğini dile getiren Türkçe öğretmeni Fatih Tuncay, çocukların kahramanlarının Türk askeri olduğunu belirtti. Tuncay, "Çocuklarımız aslında çok duyarlılar. Bugün sinemalarda duyduğumuz birçok kahramanlardan bahsederiz ya, bizim çocuklarımızın kahramanları aslında Türk askerleri. Ben bunu gördüm. Bu durumdan gurur ve onur duydum. Çocuklarımızı çok doğru yetiştirdiğimizi anladım. Kolye, anahtarlık gönderenler var. Hatta kendi el işiyle kolye yapıp armağan gönderenler var. Kendi fotoğraflarını gönderenler var. İstedikleri tek şey de ağabeylerinin onlara cevap yazması. Tek bunu istiyorlar. Bu çocuklar 13-14 yaşında, 8. sınıf öğrencileri. 50 tane mektup göndereceğiz. Ben de bir tane mektup yazacağım. Duygularımızı ileteceğiz. Orada bulunanların hepsi bizim kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, hepimizin bir akrabası. Sanmasınlar ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Ateş Türk milletini yakıyor. Bunu bilmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

"SABAH İZLEDİĞİM HABERLERDEN ÇOK ETKİLENDİM"

Mektubu vatanı savunan askerlere destek olmak için yazdığını ifade eden 13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Irmak Yılmaz, mektubun askerlere ulaşması halinde onlara kendilerini çok sevdiğini söylemek istediğini söyledi. Yılmaz, "Bize ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Zor durumdalar. Bizim için orada bulunuyorlar. Eğer bu mektup onlara ulaşırsa ve okurlarsa, onları çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Onları tanımıyorum ama çok seviyorum. Mektubu yazarken hem çok mutlu oldum hem de üzüldüm. Aslında her sabah haberlerde izlediğimiz birçok olay oluyor. Ben bunlardan çok etkilendim. Hala da etkileniyorum" dedi.

"MEKTUBU YAZARKEN ÜZÜNTÜYE KAPILDIM"

Televizyonda birçok şehit haberi izlediğini ve arkadaşlarıyla bunu konuştuğunu dile getiren 14 yaşındaki Kerem Baha Özpirinç de, yaşantılarını askerlere borçlu olduğunu belirtti. Özpirinç, "Biz buradaki yaşantımızı askerlere borçluyuz. Onlar sayesinde rahatlıkla yaşayabiliyoruz. Mektupları biz onlar için yazdık. Kendilerini orada rahat hissetsinler diye yazdık. Son günlerde çıkan haberlerden sonra daha bu tür haberleri daha çok izlemeye başladım. Çok üzülüyorum bu duruma. Mektubu yazarken, üzüntüye kapıldım çünkü onca şehit haberini görünce insan üzülüyor. Mektubumda onlara destek verdim. Onların yanında olduğumu göstermeye çalıştım. Onlara ufak tefek hediye göndereceğim Anahtarlık, kolye isimlik ve ya Türk bayrağı olabilir bunlar" şeklinde konuştu.

"ZORLUKLARI BİZİM İÇİN YAŞIYORLAR"

Mektubu yazarken duygulandığını dile getiren 14 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Beyza Erdoğan, "Benimde eniştem asker. Bende korkuyorum. O da çok zor duygular yaşıyor ve bu duyguları bir tek o yaşamıyor. Bütün askerlerimiz bunu yaşıyor. Biz burada rahatça okuyabiliyorsak, rahatça eğlenebiliyorsak bütün bunları onlara borçluyuz. Onlar bu zorlukları bizim için, gelecek nesiller için katlanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Mektubu yazarken gözlerinin dolduğunu dile getiren Beyza Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı:

"Onlarında bizim gibi yeğenleri, kardeşleri, çocukları var. Bizim onlarla şu an fazlasıyla mesafe var ama ben her zaman şunu düşünüyorum. Aramızdaki bunca mesafeye rağmen onları sevebiliyorsak ve üzüntü duyabiliyorsak demek ki biz bu vatanımız için iyi bir nesil olabileceğiz."

Öğrencilerden askerlere duygu dolu mektuplar

Öğrencilerden askerlere duygu dolu mektuplar

Öğrencilerden askerlere duygu dolu mektuplar

Öğrencilerden askerlere duygu dolu mektuplar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler