“Öğrenciler ihanet etti...“

Haber61 - Trabzon'da özel bir üniversitede Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin Yardımcı Doçent Doktor Başak Sungur hakkında " zorla içki içirmeye çalıştığı" iddiasıyla gündeme gelen ilginç olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

“Öğrenciler ihanet etti...“
Haber61 - Trabzon'da özel bir üniversitede Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin Yardımcı Doçent Doktor Başak Sungur hakkında " zorla içki içirmeye çalıştığı" iddiasıyla gündeme gelen ilginç olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Üniversitedeki bir grup öğrenci yaptıkları basın açıklamasında bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirttiler.

Sungur'un istifasıyla sonuçlanan olayın ardından öğrenciler öğretmenlerine sahip çıkarak arkasında olduklarını ve bir grup öğrencinin ihaneti nedeniyle bu kararı aldığını söylediler.


İşte o açıklama:

Trabzon'da özel bir üniversitede  öğrencilerinin bölüm başkanlarına karşı sürdürdükleri içki içmeme ve kendilerine yönelik uygulanan baskılara boyun eğmeme mücadelesi, bölüm başkanının istifası ile sonuçlandı. 

"Bugün burada olma sebebimiz gündemde yer alan Yardımcı Doçent Doktor Başak Sungur hakkındaki asılsız çıkan haberlerdir.  Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde öğrenim gören bir gurup öğrencinin iddiaları üzerinden yola çıkmaktayız. Başak SUNGUR hakkındaki zorla içki içirildi yazıları tamamen yanlıştır. Okulda YÖK tarafından verilen alkollü alkolsüz içecekler dersindeki uygulamada şarap tadım uygulaması yapıldı. Bu uygulamada tadım yapmak zorunlu tutulmamıştır. İstemeyen öğrenciler tadım yapmak zorunda değildir. Ve Başak SUNGUR hocamız bu konuda kimseyi zorlamamıştır. Uluslararası mutfak dersinde alkol kullanılan yemeklerimizde var. Ama Başak Sungur hocamız şarap tatmak istemeyen öğrenciler için bir yemeğin 2 ayrı tarifini çıkarır. Yemek sonun da isteyen alkol kullanılan yemekten tadar istemeyen alkol kullanılmayan yemekten tadar. Bunu tamamen bizim özgür irademize bırakmıştır. 

Ayrıca başörtülü öğrencileri derse almadığı ve başörtüsünü çıkarma konusunda zorluk çıkardığı iddiaları yalandır. Yine YÖK tarafından mutfakta bulunması gereken öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde bu başörtüsü ( ocakta yemek yaparken başörtüsünün alev alma tehlikesi oldukça yüksektir) yasaktır. Ama Başak Sungur hocamız yine öğrencilerini düşünerek bunu zorunlu tutmamış ve bizim özgür irademize bırakmıştır. Biz Başak hocamızın 3. sınıf öğrencileriyiz. Sınıfta kapalı arkadaşımızda var ama bir kere bile böyle bir eğilimde bulunmamıştır.

Günümüzde oluşturulabilecek en büyük ön yargı alkol ve türban konuları üzerinde olduğu için bir grup öğrenci bunu kullanarak gündem oluşturmaya çalışmıştır.

Bugün burada şunu söylemek isteriz, medyada yer alan bu demeçlerin tamamı yanlış ve iftiradır. Aynı zamanda bizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan hocamız Başak Sungur söylenilen sebeplerden dolayı değil bir grup öğrenci tarafından ihanete uğradığını düşündüğü için görevinden kendi isteğiyle ayrılmıştır. Söylenenlerin aksine hocamızın üniversite yönetimi de dahil olmak üzere tüm üniversite arkasındadır…"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem