Öğrenciler dikkat! Sonuçlar açıklandı...

Milli Eğitim Bakanlığı’nca ortak sınavlar kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçları, https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Temel Eğitimden Ort

Öğrenciler dikkat! Sonuçlar açıklandı...
Milli Eğitim Bakanlığı’nca ortak sınavlar kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçları, https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecek.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında, 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Birinci Dönem Ortak Sınavları 28-29 Kasım 2013 ve mazeretinden dolayı söz konusu sınavlara katılamayan öğrenciler için ise 14 -15 Aralık 2013 tarihlerinde yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirildiği kaydedildi.
 
Sınav sonrası yapılan itirazlara ilişkin yapılan incelemeler neticesinde akademik komisyon tarafından; matematik dersine ait iki, görme engelli öğrenciler için hazırlanan matematik dersi soru kitapçığında bir, fen ve teknoloji dersine ait bir, italyanca dersine ait bir sorunun iptal edilmesine karar verildiği kaydedilerek şöyle denildi:
 
“Ortak sınavlar ve mazeret sınavlarına katılan yaklaşık 1.250.000 öğrencimizin, sınavına girmiş oldukları altı dersten toplam 7.500.000 cevap kağıdı ve sınavlara ait tüm tutanaklar, sınav mevzuatı hükümleri doğrultusunda incelenerek puan hesaplamaları tamamlanmıştır.
 
Veli ve öğrencilerimiz, Ortak Sınavlar kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçlarını 20.01.2014 tarihi itibariyle https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecektir.
 
Veli ve öğrencilerimiz her türlü soruları için Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabilirler.
 
Sınavlarda görev yapan Bakanlık merkez teşkilatımıza, il, ilçe ve okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, sınavların güvenliğine katkıda bulunan emniyet ve jandarma birimlerine tekrar teşekkür eder, bütün öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler